powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας 79χρονου ημεδαπού στη Λυγιά Πρέβεζας


Συνελήφθη ως δράστης, χθες το βράδυ, 56χρονος ημεδαπός

Ο δράστης τραυμάτισε, με αιχμηρό αντικείμενο (στιλέτο), θανάσιμα τον 79χρονο

Για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών, προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ανθρωποκτονία 79χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (25-12-2015) το απόγευμα, στη Λυγιά Πρέβεζας.
Για την υπόθεση, συνελήφθη ως δράστης, χθες (26-12-2015) το βράδυ, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, εμπρησμό και περιύβριση νεκρών.
Αναλυτικότερα, το απόγευμα της 25-12-2015, ο 79χρονος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή «Λιμανάκι» στη Λυγιά Πρέβεζας και όπως προέκυψε, ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας, φέροντας τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.
Στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών κατά την έρευνα, που διενήργησε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προέκυψε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος το απόγευμα της 25-12-2015, τραυμάτισε θανάσιμα, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (στιλέτου), τον 79χρονο, τη στιγμή που αυτός κινούνταν πεζός στη Λυγιά Πρέβεζας, καταφέρνοντάς του χτυπήματα στο πίσω μέρος του σώματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης φρόντισε να πλύνει τα ρούχα που φορούσε και το μέσο διάπραξης της ανθρωποκτονίας (στιλέτο) και να κάψει τα υποδήματά του, με σκοπό να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.
Από την περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας προέκυψε επιπρόσθετα ότι ο δράστης εμπλέκεται και σε εμπρησμό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που έγινε την 13-12-2015 στην Πρέβεζα, καθώς και σε φθορές σε μνήματα που έγιναν το πρωί της 26-12-2015, σε νεκροταφείο στη Λυγιά Πρέβεζας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, θα οδηγηθεί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: