powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Η ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016


Την πεποίθηση ότι η κοινωνία και οι ανάγκες της μπαίνουν ξανά στο επίκεντρο, εξέφρασε με την ομιλία του στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016, ο Βασίλης Τσίρκας.
Ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι «σε αυτόν τον προϋπολογισμό για πρώτη φορά αποτυπώνεται η μεγάλη προσπάθεια της αριστερής διακυβέρνησης να αφήσει ένα διαφορετικό στίγμα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες».
Στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη μνεία  στην προσπάθεια της κυβέρνησης  να φωτίσει τον δρόμο της εξόδου από την κρίση σε ορίζοντα τετραετίας.  Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο επόμενος  προϋπολογισμός  θα είναι ακόμη περισσότερο αναδιανεμητικός, περισσότερο δίκαιος, περισσότερο προσανατολισμένος στην παραγωγική ανασυγκρότηση, περισσότερο προσανατολισμένος στην αναπτυξιακή διαδικασία και τη μείωση της ανεργίας των νέων. 
Ο Βασίλης Τσίρκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επιδόσεις στην οικονομία που διαψεύδουν όσους έσπευσαν να μιλήσουν για καταστροφή. Όπως ανέφερε, ο προϋπολογισμός για το έτος 2016 προβλέπει, για πρώτη φορά από το 2008, αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όπως, επίσης, και αναδιανομή πόρων για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων. Παράλληλα,  ο κοινωνικός προϋπολογισμός για το έτος 2016 είναι αυξημένος κατά 823 εκατομμύρια Ευρώ, που αφορούν στην κάρτα ανασφάλιστων, τη δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία και την κάλυψη των ανασφάλιστων υπερηλίκων.        
Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία του εν λόγω προϋπολογισμού, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ξαναβάζει στο επίκεντρο την κοινωνία και τις ανάγκες της. Θα απευθυνθούμε πρώτα και κύρια στην κοινωνία για να εξασφαλίσουμε τη συναίνεσή της στην εργώδη προσπάθειά μας να ανοίξουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Τον δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της αναπτυξιακής προοπτικής, της καταπολέμησης της ανεργίας. Τον δρόμο ενός παράλληλου προγράμματος που ήδη μέρος του έχει περάσει από αυτή τη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: