powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Εγκατέλειψαν τη Μεταλλουργική


Αντιπροσωπία του ψηφοδελτίου της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΕΕΚ, ανένταχτων αγωνιστών/ιων της αριστεράς, με υποψήφιους βουλευτές Νίκο Ηλία και Δημήτρη Μπακόλα βρέθηκε σήμερα στο εργοστάσιο της Μεταλλουργικής.
Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν την αντιπροσωπία, λέγοντας πως τους έχουν εγκαταλείψει όλοι και πως μέχρι σήμερα κανένας άλλος πολιτευτής ή κανένα άλλο κόμμα δεν τους έχει επισκεφτεί προεκλογικά.
«Η Μεταλλουργική είναι μια παραγωγική μονάδα που έχει εγκαταλειφθεί από όλες τις κυβερνήσεις, ακόμη και από την τελευταία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Παρότι ο τότε υποστηρικτής της κυβέρνησης «διαπραγμάτευσης», σήμερα υποψήφιος με τη ΛΑΕ Κώστας Ήσυχος, υποσχέθηκε παραγγελίες και δουλειές, το εργοστάσιο σήμερα φυτοζωεί με 53 εργαζόμενους- και όπως λένε και οι ίδιοι που πάντα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την παραγωγική διαδικασία - η δυναμικότητά του μπορεί να δημιουργήσει ως 300 νέες θέσεις εργασίας.
Αρκεί να αναπτυχθεί η παραγωγή και να μην γίνονται εισαγωγές, προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών και κυρίως του γερμανικού κεφαλαίου. Μόνο που αυτό δεν μπορεί να συμβεί στο πλαίσιο της ΕΕ, με την εξουσία να την έχει το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.
Αυτό το γνώριζαν οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τώρα είναι στη ΛΑΕ, ότι δηλαδή εντός ΕΕ οι υποσχέσεις τους είναι κούφιες. Αυτό δεν τους εμπόδισε (ούτε τους εμποδίζει τώρα) να μη θεωρούν κρίσιμο το ζήτημα εξόδου από την ΕΕ ή να δηλώνουν τυφλή υπακοή στα κελεύσματά της», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.
Η αντιπροσωπία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν όλα εκείνα τα κόμματα που έφεραν και υλοποίησαν τα δύο πρώτα μνημόνια και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: