powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη επιτήδειος, ο οποίος εξαπατούσε επιχειρηματίες στην πόλη της Πρέβεζας, υποδυόμενος συνεργάτη του Δήμου


Εκμεταλλευόμενος την υποτιθέμενη ιδιότητά του, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της διαφήμισης της επιχείρησής τους σε τουριστικό οδηγό
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επιχειρηματιών που εξαπατήθηκαν είναι μεγαλύτερος

Τέλος στην εγκληματική δράση επιτηδείου, ο οποίος παρίστανε συνεργάτη του Δήμου Πρέβεζας προκειμένου να εξαπατά ανυποψίαστους επιχειρηματίες και εκμεταλλευόμενος τη συγκεκριμένη ιδιότητα να απολαμβάνει οικονομικά οφέλη, έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας έπειτα από συστηματική αστυνομική έρευνα.
Πρόκειται για 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (19-09-2015) το μεσημέρι, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, εξαπατούσε επιχειρηματίες με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Η εγκληματική του δραστηριότητα προσδιορίζεται από τον περασμένο Αύγουστο, όπου αφού προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του, προσποιούνταν συνεργάτη του Δήμου Πρέβεζας και με το πρόσχημα ότι θα διαφήμιζε την επιχείρησής τους σε τουριστικό οδηγό, κατάφερνε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε έξι περιπτώσει απάτης και απόπειρες απάτης ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επιχειρηματιών που εξαπατήθηκαν είναι μεγαλύτερος.
Στην κατοχή του 39χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (95) ευρώ, ως προερχόμενο από τις παράνομες δραστηριότητές του.
έξι διαφημιστικά φυλλάδια διαφόρων εταιριών
δύο μπλοκ αποδείξεων
μία σφραγίδα
σαράντα δύο διαφημιστικές κάρτες επιχειρήσεων με έδρα την Πρέβεζα
ένα κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προκειμένου εξακριβωθεί πλήρως η παράνομη δραστηριότητα του 39χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: