powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής η ασφαλής εκτίμηση των αποτελεσμάτων

Την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με την εταιρεία Singular Logic για το υπουργείο Εσωτερικών θα έχουμε γύρω τις 21:00 με 21:30 το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς που ασχολούνται με την ανάλυση των αποτελεσμάτων, την ώρα εκείνη θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το πρώτο κόμμα, το δεύτερο, την μεταξύ τους διαφορά, αλλά και το τρίτο κόμμα και το πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.
Η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά από οκτώ περιφέρειες της χώρας, με τη μέθοδο SRT, δηλαδή μέσω των ειδικών κινητών τηλεφώνων που χειρίζονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε 4.800 τμήματα.

Όσον αφορά στην επακριβή κατανομή των εδρών, τότε αυτή ίσως καθυστερήσει, στην περίπτωση που κάποιο κόμμα «παλεύει» να μπει στη Βουλή και το ποσοστό του μετακινείται συνεχώς ελαφρώς πάνω ή ελαφρώς κάτω από το όριο του 3%. 
Οι εννέα έδρες που θα αποδοθούν στο τελευταίο αυτό κόμμα, στην περίπτωση που μείνει εκτός Βουλής θα κατανέμονται βάσει του νόμου στα άλλα κόμματα.
Στις εκλογές της Κυριακής οι ετεροδημότες ψηφοφόροι δεν θα ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν κατά το δημοψήφισμα, δηλαδή κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αλλά σε ειδικά εκλογικά τμήματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.
Τέλος, στις εκλογές αυτές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 108.000 νέοι ψηφοφόροι, που μπορεί να ψήφισαν στο δημοψήφισμα, δεν ψήφισαν όμως στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: