powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Προβολή της Ηπείρου των "4 εποχών" στην τουριστική αγορά της Ιταλίας



Η τουριστική αγορά της Ιταλίας, αποτελεί μια από τις βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την τόνωση και ενίσχυση του τουρισμού μας, τόσο του θερινού, όσο και του χειμερινού. 
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΤΜ (Borsa Mediterranea del Turismo), που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη, στην οποία κεντρική κατεύθυνση ήταν η προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ένταξη της Ηπείρου στα προγράμματα σχολικών εκδρομών από την Ιταλία. Ήδη καταγράφεται το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, καθώς συμφωνήθηκε με μεγάλο τουριστικό πρακτορείο που διοργανώνει σχολικές εκδρομές στην Ελλάδα από 24 Απριλίου μέχρι και την Πρωτομαγιά να περιλάβει στο πρόγραμμα στάση για επίσκεψη και σε περιοχές της Ηπείρου.
Δυναμική ήταν η παρουσία της Ηπείρου στην τουριστική αγορά της Ιταλίας, μέσα τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BTM που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη από 4-6 Απριλίου. Βασική στόχευση της Περιφέρειας ήταν η προβολή της Ηπείρου ως προορισμού τεσσάρων εποχών, καθώς η Ιταλία αποτελεί μια ισχυρή δεξαμενή τουριστών για την ευρύτερη περιοχή.
 Παράλληλα, η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Μιλάνο κ. Κυριακή Μπουλασίδου, στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σιώλο, ανακοίνωσε πως τον προσεχή Σεπτέμβριο θα επισκεφτούν την Ήπειρο 20 tour operator από την Ιταλία, στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης που σχεδιάζει ο ΕΟΤ. Όπως σημείωσε, σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλλαν το έντονο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ήπειρο, η συστηματική προώθηση και προβολή της από την πλευρά της Περιφέρειας σε αγορές στόχους του εξωτερικού, και η εξαιρετική συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Μιλάνου.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, μεταξύ άλλων, είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, για θέματα Τουρισμού της Νάπολη, Rosario Martino, o οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον που υπάρχει στη Ιταλία για την Ήπειρο. Σε παράλληλη εκδήλωση που οργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο, η Περιφέρεια παρουσίασε σε δημοσιογράφους και tour operator μέσα από video και έντυπο υλικό με τα αξιοθέατα, την ιστορία, τον πολιτισμό, την γαστρονομία και τις παραδόσεις της Ηπείρου.
 Απόρροια της συμμετοχής στην Έκθεση, αποτέλεσε η εκτενής αναφορά που έγινε στην Ήπειρο, στο Ιταλικό περιοδικό «Il Giorno del Tourismo», στο πλαίσιο αφιερώματος στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: