powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Κόνιτσα: Ενημέρωση των αγροτών για την κατασκευή του έργου αλλαγής τρόπου άρδευσης του κάμπου

Το έργο αλλαγής του τρόπου άρδευσης στον κάμπο της Κόνιτσας θα βελτιώσει ριζικά την κατάσταση στην αγροτική παραγωγή της περιοχής, παρέχοντας πολλαπλά οφέλη στους αγρότες, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε ενημερωτική συνάντηση των αγροτών και των μελετητών που οργάνωσε στην Κόνιτσα η Δημοτική Αρχή.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, στη μελέτη που εκπονήθηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, στις προσπάθειες που έγιναν για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» και τελικά – μετά από τις παλινδρομήσεις των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης – στη δημοπράτηση του.«Το έργο έχει πλέον ανάδοχο και η Περιφέρεια θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην άρτια κατασκευή του, εξασφαλίζοντας παράλληλα την εκτέλεση των εργασιών χωρίς να διασαλεύονται οι καλλιέργειες, ώστε να μη πληγεί το εισόδημα των παραγωγών. Για μας αυτό το έργο είναι η σημαία μας και σταδιακά ανάλογα έργα θα πρέπει να κατασκευαστούν και στους άλλους κάμπους της Ηπείρου, προκειμένου να αλλάξουν προς το καλύτερο οι συνθήκες και τα κόστη παραγωγής. Προσπαθήσαμε να προωθήσουμε ορισμένα από αυτά στο “ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ”, δίχως όμως αποτέλεσμα, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν λάθος σχεδιασμένο, αλλά και λάθος διαχειρίστηκε. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι Περιφέρειες ζητούν τη δημιουργία κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 13 περιφερειακών προγραμμάτων, προκειμένου να προσαρμοσθούν στις ανάγκες κάθε περιοχής», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Τους καλλιεργητές ενημέρωσε για τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του έργου ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας κ. Ευρυπίδης Βάσσος, ενώ εκτός του Δημάρχου και «οικοδεσπότη» κ. Π. Γαργάλα, παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα επιβλέπει την κατασκευή του έργου. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15,8 εκ. ευρώ και ανάδοχος έχει αναδειχθεί η εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ».
Το έργο θα καλύψει έκταση 14 και πλέον στρεμμάτων και το δίκτυο που θα κατασκευαστεί φθάνει τα 85 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: