powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου για το Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος της 16 Μαΐου 13

Αθήνα 20-5-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, το Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, το οποίο είναι συμβουλευτικό όργανο της ΠΣΕ και στο οποίο μετέχουν οι πρόεδροι των μελών της Π.Σ.Ε. (Ομοσπονδιών- Αδελφοτήτων- Συλλόγων).
Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου έλαβαν μέρος περισσότερα από 60 σωματεία, μέλη της ΠΣΕ.
Τα θέματα που συζήτησε το Γενικό Συμβούλιο ήταν:
1. Λειτουργία Γενικού Συμβουλίου και εκλογή τριών μελών για την συμπλήρωση της πενταμελούς επιτροπής.
2. Συντονισμός εκδηλώσεων καλοκαιριού 
3. Στρατόπεδο  φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Πωγώνι
4. Αθαμάνιο πράσινο χωριό
Ο προεδρεύων, λόγω απουσίας του πρόεδρου Γιώργου Οικονόμου, Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Σωτήρης Κολιούσης αφού αναφέρθηκε στο ρόλο του Γενικού Συμβουλίου, ως συνδέσμου του ΔΣ με τα μέλη της ΠΣΕ, πρότεινε εκ μέρους του προεδρείου του ΔΣ 3 προέδρους: Δημήτρης Δήμος (αδελφότητα Μουσιωτίτσας), Γιώργος Κωτσαντής (Ένωση Ηπειρωτών Αργυρούπολης), Κώστας Λιάγκος (Ηπειρωτική Εστία Νίκαιας-Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας)  για να συμπληρώσουν την Επιτροπή του ΓΣ. Οι υποψηφιότητες συμπληρώθηκαν με τον Ιωάννη Ζαρμπαλά (αδελφότητα Γραμμένου Ιωαννίνων). Εκλέχτηκαν οι 3 πρώτοι, ως μέλη της επιτροπής που έχει πρόεδρο τον Γιώργο Οικονόμου Πρόεδρο του ΔΣ και Γραμματέα τον Γιώργο Δόση Γεν. Γραμματέα του ΔΣ της ΠΣΕ.
Στη συνέχεια ο Σωτ. Κολιούσης:
•Παρουσίασε το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ που θα πλαισιώνουν τις νέες επιτροπές της Π.Σ.Ε. (Πολιτισμού, Ανάπτυξης, κλπ) και κάλεσε τους παριστάμενους προέδρους των Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Αδελφοτήτων να συμμετέχουν ενεργά στηρίζοντας ή ζητώντας τη βοήθεια των συγκεκριμένων επιτροπών.
•Ενημέρωσε το σώμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τους αρμοδίους η ομόφωνη πρόταση του ΔΣ της Π.Σ.Ε. για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις γιορτές του Σουλίου και ως εκ τούτου η ΠΣΕ δε θα συμμετέχει στο γιορτασμό.
•Κάλεσε τα παριστάμενα μέλη του Γενικού Συμβουλίου να στηρίξουν ενεργά την καθιερωμένη, πλέον, πολιτιστική εκδήλωση της Π.Σ.Ε. Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ στο θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη (θα γίνει στις 15 Ιουνίου με εισιτήριο 5 ευρώ), που θα είναι αφιερωμένη στους Σουλιώτες και στους αγώνες για τη λευτεριά.
•Ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις ΟΧΘΕΣ στην Ήπειρο (θα γίνουν τον Ιούλιο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα).
•Ειδική αναφορά έγινε για τη διοργάνωση της ημερίδας με θέμα τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), εκδήλωση που είχε αποφασίσει η προηγούμενη διοίκηση της Π.Σ.Ε., η οποία θα γίνει στο Καλπάκι, με κύριους ομιλητές τον πρώην υπουργό Οικονομικών και καθηγητή Πανεπιστημίου Νίκο Χριστοδουλάκη και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα Γιώργο Ρωμανιά. Στην διάρκεια της ημερίδα αυτής, θα συζητηθεί και η επιδιωκόμενη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στα Κτίσματα Πωγωνίου, με τον εμφανή συσχετισμό την αξιοποίηση των μεταναστών για τις ανάγκες των επιχειρήσεων της ΕΟΖ.
•Τέλος, για άλλη μια φορά το ΔΣ της ΠΣΕ έκφρασε τη συμπαράσταση του στο Αθαμάνιο που έχει υποβάλει φάκελο στο διαγωνισμό για χαρακτηρισμό ως πράσινο χωριό για να ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, υφίσταται μεθοδεύσεις αποκλεισμού μέσω της εκ των υστέρων αλλαγής των όρων του διαγωνισμού.
Μετά πήραν το λόγο δεκάδες από τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου που εκτός από τα παραπάνω θέματα, τοποθετήθηκαν
Για την έξαρση της εγκληματικότητας κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας από την πολιτεία,
Για την απαράδεκτη κατάσταση στην κατ’ όνομα εθνική οδό από την Κόρινθο και μετά, που μόνο ως εισπρακτικός μηχανισμός λειτουργεί και επί πλέον οι κοινοπρακτούντες κατασκευαστές ανταμείβονται επί πλέον και με πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Για τη επαπειλούμενη επιβολή φόρου στα αγροκτήματα και ιδιαίτερα στα άγονα («παλιούρια, πουρνάρια και λιθάρια»), που θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους απόδημους Ηπειρώτες και θα μας διώξει τελείως από τα χωριά μας
Για την αναγκαιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου
Για την αναγκαιότητα η ΠΣΕ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων σύμφωνα με τις θελήσεις των διαθετών και προς όφελος των Ηπειρωτών.
Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συζήτησης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ και των προτάσεων που ακούστηκαν, εκφράστηκε η καθολική συμφωνία με τη μέχρι τώρα δράση και τις αποφάσεις του ΔΣ και η διάθεση των συλλόγων να σταθούν στο πλάι της ΠΣΕ για κάθε θετική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: