powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την αντίθεση της στην περικοπή των συντάξεων-βοηθημάτων των απόμαχων ομογενών της Βορείου Ηπείρου και του Πόντου και συμπορεύεται με τις αποδημικές οργανώσεις των Βορειοηπειρωτών και Ποντίων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 13:00

Δελτίο Τύπου συμπαράστασης στους Απόδημους Βορειοηπειρώτες και Ποντίους.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της , στην σκληρή και χωρίς ίχνος ανθρωπισμού, απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης, να προβεί στην περικοπή συντάξεων- στην ουσία βοηθημάτων- υπερήλικων ομογενών από την Βόρεια Ήπειρο και τον Πόντο.
Καταδικάζει και στηλιτεύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την κυβερνητική αυτή  απόφαση  που θα έχει ως άμεσο επακόλουθο την κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης ,και συνακόλουθα  την πείνα , εξαθλίωση και φυσική εξόντωση των ξωμάχων υπερήλικων αδελφών μας Βορειοηπειρωτών. Αυτών των τυραννισμένων ανθρώπων , που βρίσκονται στα όρια της ένδειας και παρά ταύτα φυλάσσουν Θερμοπύλες στην πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνισμού.
Καλούμε την σημερινή Κυβέρνηση, που έχει υπηρετήσει την απαξίωση διαρκείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και έχει αναδειχθεί ως ο υποτιμητής των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων ,  να σταματήσει να κάνει τον ''εξυγιαντή'' των Ασφαλιστικών Ταμείων και παράλληλα να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας .
Και αν πραγματικά θέλει να μη συμβάλλει στον ξεριζωμό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από τις πατρογονικές τους εστίες, να αποσύρει πάραυτα τις εθνοκτόνες διατάξεις του νόμου 4093/2012.
Πρός αυτή την κατεύθυνση, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τάσσεται αλληλέγγυα στο πλευρό όλων  των Βορειοηπειρωτικών  και Ποντιακών Αποδημικών Σωματείων και συμπορεύεται στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 13.00'.

Αθήνα 11 Φεβρουαρίου 2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΣΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: