powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση του κ. Γκουβά Γιάννη στον κο Στουρνάρα

Σεβασμός στο πρόσωπο του κ. Κων/νου Καραμανλή,
Κύριε Στουρνάρα
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε μια άδικη επίθεση από τον υπουργό οικονομικών της τρικομματικής κυβέρνησης προς τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κων/νο Καραμανλή, ότι δήθεν για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας ευθύνεται ο κ. Κώστας Καραμανλής.
Σαν Έλληνας πολίτης αλλά και σαν νεοδημοκράτης πρέπει να απαντήσω στον κύριο Στουρνάρα. Ο λαός έχει γνώση και μνήμη για τα έργο του Κων/νου Καραμανλή αλλά και του δικού σας, κύριε Υπουργέ πρέπει να γνωρίζετε κύριε Στουρνάρα ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής δεν είναι Στουρνάρας, ούτε Σημίτης, ούτε Παπανδρέου, ούτε Βενιζέλος αλλά ούτε και Σαμαράς γιατί η διαφορά ανάμεσά σας κατά την γνώμη μου είναι ο ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής ήταν ο πολιτικός που κατά τη 5ετή θητεία του ως πρωθυπουργός παρέμεινε στην συνείδηση του λαού ότι δεν εξαπάτησε τον πολίτη, γιατί τα προεκλογικά λόγια του Μακεδόνα αυτού πολιτικού είχαν μπέσα και ότι έλεγε τα τηρούσε. Ο κ. Κώστας Καραμανλής όπως αναφέρω και παρακάτω προστάτεψε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Προστάτεψε:
τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την πολύτεκνη οικογένεια, τον αγρότη, την αγρότισσα, τον μαθητή, τον φοιτητή, τον τουρισμό, τελείωσε τα μεγάλα έργα όπως ήταν  η Εγνατία-Λιμάνια. Προστάτεψε την μικρομεσαία επιχείρηση, έδωσε ζωντάνια στην Περιφέρεια με τα αναπτυξιακά προγράμματα. Η ανεργία ήταν μόλις στο 7%.
Ιδιωτικοποίησε επιχειρήσεις που εισέβαλαν στην αύξηση των εσόδων του κράτους όπως ήταν τα λιμάνια και η Ολυμπιακή.
Εγγυόταν οι τράπεζες τα χρήματα των μικροκαταθετών.
Εγγυόταν το αφορολόγητο της α΄ κατοικίας.
Το κυριότερο όμως θέλω να επισημάνω ότι ο Κώστας Καραμανλής προστάτεψε και σέβονταν την Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς θεσμούς. Πρέπει να υπενθυμίσω επίσης στον κ. Στουρνάρα ότι ο μεγάλος αυτός πολιτικός προστάτεψε τα συμφέροντα και το κύρος της πατρίδας κατά την πρωθυπουργία του με τον καλύτερο τρόπο.
Υπενθυμίζω τα ΟΧΙ που είπε σ’ αυτούς που ήθελαν να βλάψουν τα συμφέροντα της πατρίδας:
1._ Είπε όχι στο ξεπούλημα της ενεργειακής εκμετάλλευσης, σε αυτούς που την ήθελαν τσάμπα.
2._ Είπε όχι στο σχέδιο ΑΝΑΝ.
3._ Είπε όχι στην αλλαγή ονόματος της Μακεδονίας.
4._ Είπε όχι σ’ αυτούς που πίεζαν να μην γίνει το έργο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Άλλωστε κύριε Υπουργέ το γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά δεν έχετε το θάρρος να το πείτε, ότι εάν υλοποιούνταν το μεγάλο αυτό έργο: α) η Ελλάδα δεν χρειάζονταν σήμερα αν παίρνει τόσα μέτρα εις βάρος του λαού, β) σαν χώρο εκτός από το ότι θα δίναμε τα δανεικά ίσως μετά από λίγα χρόνια θα είχαμε την δυνατότητα να δανείζουμε στους δανειστές μας. Δυστυχώς όμως ο λαός έπεσε στην παγίδα της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ και ψήφισε το 2009 τον. κ. Γεώργιο Παπανδρέου για  πρωθυπουργό της χώρας.
Όλοι θυμούνται η πρώτη ενέργειά του σαν πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου ήταν να σταματήσει αμέσως αυτό το έργο. Αφού ο κ. Παπανδρέου πρώτα μας κατέστρεψε την χώρα, τώρα κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού πως καταστρέφεται μια χώρα οικονομικά.
Τα ερωτήματα για το δικό σας έργο κ. Στουρνάρα είναι πολλά και αναπάντητα.
1._Είναι αλήθεια κύριε Στουρνάρα ότι σαν Σύμβουλος του τέως Πρωθυπουργού κύριε Σημίτη, ευθύνεστε για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
2._ Σαν οικονομικός σύμβουλος της GOLDMAN SUCHS  μαζί με τον κο Σημίτη μαγειρέψατε δίνοντας πλαστά οικονομικά στοιχεία για να μπούμε στην ΟΝΕ.
3._ Είναι αλήθεια κ. Στουρνάρα σαν οικονομικός σύμβουλος μαζί με άλλους συμβούλους του κ. Σημίτη χαθήκανε ως δια μαγείας τα αποθέματα χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος.
4._Εσείς σαν Υπουργός Οικονομικών της Τρικομματικής Κυβέρνησης με τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζεται έχετε φέρει το λαό σε εξαθλίωση.
5._ Εσείς δεν πήγατε την ανεργία από 7% σε 35%;
6._ Εσείς δεν είστε που σήμερα με την οικονομική σας πολιτική ο απλός νοικοκύρης κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του γιατί δεν έχει να πληρώσει την εφορία και τα χαράτσια;
7._ Εσείς δεν είστε που δεν εγγυάστε ούτε τις μικροκαταθέσεις που έχει κάποιος στις Τράπεζες, του παίρνετε τα χρήματα όχι με το μαχαίρι στο λαιμό αλλά με το μολύβι.
8._ Εσείς δεν είστε που με ορισμένες αποφάσεις που παίρνετε παραβιάζεται την Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς Θεσμούς;
9._ Εσείς δεν είστε κ. Στουρνάρα που δεν χτυπήσατε την φοροδιαφυγή λόγω ανικανότητας και ζητάτε τώρα υπογείως, μέσω του γενικού σας γραμματέα, την περικοπή επιπλέον του κατώτατου μισθού.
  Τελειώνοντας πρέπει να τονίσω κύριε Στουρνάρα για του λόγου το αληθές αυτά που γράφω και επισημαίνω εάν υπήρχε η δυνατότητα για μια κοινή εμφάνιση δική σας και του τέως Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ενώπιον του λαού, από τις αντιδράσεις του κόσμου εκεί θα διαπιστώνατε το έργο το δικό σας και του κ. Κώστα Καραμανλή.
 Είμαι σίγουρος κ. Στουρνάρα ότι ο απλός πολίτης θα φώναζε “Γύρνα πίσω Καραμανλή για να μας σώσεις”. Αντίθετα δε για εσάς θα φώναζε “Φύγε γρήγορα Στουρνάρα για να σωθούμε”.

13/2/2013
Γιάννης Γκουβάς
Αποστασιοποιημένο μέλος Ν.Δ.
Κινητό: 6974891321
Δερβίζιανα Ιωαννίνων
Λάκκα Σουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: