powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Με την παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100α Ελευθέρια

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και παρουσία πλήθους κόσμου που αψήφησαν τη βροχή και το κρύο κορυφώθηκαν σήμερα στα Γιάννενα οι εκδηλώσεις για τα 100α Ελευθέρια, εκδηλώσεις που τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
 Όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία παρακολούθησαν μία από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων ετών, όπου συμμετείχαν έφιπποι Μανιάτες, Κρήτες, Σύλλογοι της περιοχής, μαθητές των σχολείων, η προεδρική φρουρά, ο στρατός με επίλεκτες μονάδες και η ελληνική αστυνομία. Την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης, ενώ παρέστη και ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και στη συνέχεια σε δήλωσή του έστειλε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό λέγοντας πως με πίστη και ομόνοια οι Έλληνες μπορούν να κερδίσουν και τη μάχη που δίνουν σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι υπάρχει μία ιστορική αντιστοιχία της περιόδου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων με το σήμερα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως και η μάχη που σήμερα δίνουν οι Έλληνες θα είναι νικηφόρα.

 Ο κ. Παπούλιας βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του από την Τρίτη και σήμερα το πρωί παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
 

Εκδήλωση στην Περιφέρεια
Ισχυρό χαρτί για τη διπλωματία χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε εκδήλωση που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο των Ελευθερίων, σε μια περίοδο δύσκολη για τον αμυντικό τομέα της χώρας.
Ο κ. Παπούλιας τάχθηκε, μάλιστα κατά των συνεχόμενων περικοπών των στρατιωτικών, υποστηρίζοντας ότι «εάν δεν έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, τότε θα υποκύψεις και στην πολύ κακή σου μοίρα».
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει αναφέρει στους υπουργούς Οικονομικών ότι είναι καλή η πρόοδος και η ανάπτυξη αλλά όταν είναι διαλυμένες οι ένοπλες δυνάμεις τότε η χώρα γίνεται βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων και άλλων.
Ακολούθως, ο κ. Παπούλιας, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα, όπως τότε κατάφερε τη νίκη, έτσι και σήμερα θα ξεπεράσει την κρίση και παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό, ο οποίος όπως είπε διακρίνεται από γενναιότητα και μπορεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες.
Στην προσφώνηση του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, χαρακτήρισε ξεχωριστή τιμή για την Ήπειρο, το γεγονός ότι η  επέτειος των 100 χρόνων συνοδεύεται με τη θητεία του κ. Παπούλια στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της πατρίδας μας.
Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Ηπείρου στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, που παρόλα αυτά αγνοείται, μέσω προσπαθειών για την περιθωριοποίησή της και καταργώντας υπηρεσίες και δομές.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου τόνισε ότι οι αξίες με τις οποίες πορεύθηκαν οι ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες  στο νέο ιστορικό σταθμό που ξεκινά σήμερα για την Ήπειρο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο περιφερειάρχης Ηπείρου  πρόσφερε στον κ. Παπούλια, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει λόγο για μια συμβολική κίνηση που σημαίνει ότι η φτωχή γη της Ηπείρου βγάζει πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: