powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ομιλία- διάλεξη από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας ''ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ''

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, στις 6 μμ, στον χώρο του Ο.Τ. 150 οι Ηπειρώτες της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησαν ομιλία - διάλεξη με θέμα: "Πέτρινα τοξωτά γεφύρια στην Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα". Κεντρικοί ομιλητές οι: Γιώργος & Εύη Μπεληγιάννη.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας, κ. Γιάννης Γεωργαλής και ο Αντιπρόεδρος την Πανηπειρωτικής, κ. Κωνσταντίνος Κωνής.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης. Οι ομιλητές, με μακρόχρονη εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό, ανέλυσαν τόσο τον τρόπο κατασκευής αυτών των γεφυριών όσο και τι υπάρχει στην Ελλάδα από αυτά μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια προβλήθηκε ψηφιακό αφιέρωμα για τα γεφύρια αυτά, δημιούργημα των ομιλητών. Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση με μπουφέ για όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση αυτή.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.
Δυστυχώς μεγάλο μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήρθε στην εκδήλωση αυτή και έχασε την ευκαιρία να γνωρίσει ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα που αφορά και την πόλη μας και την ιδιαίτερη τοπική πατρίδα του καθενός, αφού γεφύρια τέτοια υπάρχουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ένα θέμα που σπάνια μπορεί να το δει κάποιος και μάλιστα σε ένα πανεπιστήμιο ή επιμελητήριο. Σε κάθε περίπτωση μέλη και φίλοι των Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας κέρδισαν κάτι από αυτή την παρουσία τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Ηρακλή Γκότση, τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής κ. Κωνσταντίνο Κωνή, τον Δημοτικό Σύμβουλο - Αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝ - εκπρόσωπο του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Τάκη Κωστιδάκη, τον Δημοτικό Συμβουλο και Εκπρόσωπο της Δημοτικής αντιπολίτευσης στη Νέα Ιωνία κ. Μιλτιάδη Καναβό - Λυκειάρχη και αναπληρωτή Δ/ντή Δευτ/θμιας Εκπαιδευσης Β΄ Γραφείο, τον Πρόεδρο του ΠΑΚ Νέας Ιωνίας - Δημοτικό Σύμβουλο κ.Άρη Χατζησαβίδη, τον κ. Γιάννη Δαρμογιάννη - Πρόεδρο της Διαδημοτικής Πολιτιστικής Ένωσης "ΔΙΑ.Π.Ε.", τον κ. Χρήστο Μακαρώνη - Πρόεδρο του ΠΑΚΕΠΟ, τον κ. Γιάννη Βέλλη - Πρόεδρο του εθνικού τμήματος E.C.F.PO. και εκπρόσωπο της Δημοτικής παράταξης "Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ", τον κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο - Πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν.Ιωνίας, τον κ. Χαράλαμπο Μοσχοβη - Πρόεδρο της Πανλεσβιακής Ένωσης Ν.Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής, τον κ. Νίκο Καρλιάμπα- Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", την κα Μαίρη Λαγουδάκη - Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας, τον κ. Παναγιώτη Καραθανάση- Γεν. Γραμματέα της Ρουμελιώτικης Εστίας Ν.Ιωνίας, τον κ. Νίκο Μπαλα, Πρόεδρο της Αδελφότητας ΠΗΓΙΩΤΩΝ Αρτας, τον Ζάχο Χαρίδημο αντιπρόεδρο Αδελφότητας Αγναντιτων Αθήνας, την κα Εύη Βαρδαλα Θεοδώρου - εκπρόσωπο του Μουσείου Γουλανδρή ( ο συζυγος κατάγεται απο την ΗΠΕΙΡΟ) και τον κ. Μενέλαο Παπαδημητρίου - δικηγόρο, λαογράφο, συγγραφέα και Οι δημοσιογραφοι Μουσγάς Γιώργος,Μαγκαναδελης Βασίλης,Καπότης Δημήτρης
Επικοινωνία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής "ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ": http://apeirosgaia.pblogs.gr 
Η Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ, με αναφορά στους "αφανείς ήρωες" τους ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΜΑΣΤΟΡΟΙ, θα αναρτηθεί στο SITE αυτού,όπου θα μπορεί ο καθείς να την αναζητήσει.......

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: