powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Eκδηλώσεις μνήμης στη Μαρτυρική Μουσιωτίτσα, 24 και 25 Ιουλίου

 


Ο Δήμος Δωδώνης, η Κοινότητα και οι τοπικοί φορείς της Μουσιωτίτσας διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τους 152 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στον μαρτυρικό τόπο, την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Κυριακή, περιλαμβάνει τρισάγιο στο Σπιθάρι, τόπο εκτέλεσης των θυμάτων (19:00) και αμέσως μετά, αγώνα δρόμου θυσίας από το Σπιθάρι προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κάτω Μουσιωτίτσας.

Το πρωί της Δευτέρας, 25 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Νέας Μουσιωτίτσας (10:30) και αμέσως μετά, με πομπή οι συμμετέχοντες θα φτάσουν στο Μνημείο Πεσόντων, όπου στις 11:00 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακουστεί προσκλητήριο νεκρών. 

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Δημάρχου Δωδώνης, κ. Χρήστου Ντακαλέτση και η τελετή θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Συμμετέχοντες φορείς:

Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας, Σύλλογος Νέων Μουσιωτίτσας, Αθλητικός Όμιλος «Κένταυρος» και Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσιωτίτσας «Φλόγα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: