powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ο Βασίλης Τσίρκας συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με την υποστήριξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους


Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την υποστήριξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.
Η ανάγκη για πλήρη στελέχωση όλων των σχολείων της ελληνικής επικράτειας είναι δεδομένη. Προκειμένου αυτή να είναι εφικτή, οι αναπληρωτές καθηγητές μετακινούνται κάθε χρόνο ανά την επικράτεια δημιουργώντας νοικοκυριό για μερικούς μήνες, για να επαναλάβουν την ίδια διαδικασία την επόμενη χρονιά. Οι οικονομικές δυσκολίες εντείνονται, μάλιστα, όταν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί υπηρετούν σε τουριστικές περιοχές, όπου τα ενοίκια και το κόστος της καθημερινότητας είναι υψηλά και δυσανάλογα με τις απολαβές τους.
Επιπλέον σημειώνεται και η περίπτωση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε δύο, τρία ή και τέσσερα σχολεία για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους και είναι αναγκασμένοι να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα διαφορετικά σχολεία στα οποία εργάζονται βρίσκονται σε περιοχές που απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται δυσκολία τόσο ως προς τη συνέπεια (λόγω περιορισμένου χρόνου για την εκάστοτε μετακίνηση) όσο και ως προς την κάλυψη του κόστους των μετακινήσεων αυτών.
Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τους αρμόδιους Υπουργούς να μελετήσουν το ενδεχόμενο επιδότησης του ενοικίου ή χορήγησης επιδότησης για τη μετακόμιση και τη μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: