powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Βασίλης Τσίρκας: Τώρα είναι ώρα για δουλειά για να ξελασπώσουμε τον τόπο


 
 Ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας, πραγματοποίησε την Τέταρτη 17/5/2017 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
   Αρχικά ο κ. Τσίρκας εξέφρασε την  αισιοδοξία πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τόνισε πως: «Δεν κρύψαμε ούτε μία στιγμή τις δυσκολίες και δεν παρουσιάσαμε “success story”. Με ειλικρίνεια σταθήκαμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Καταφέραμε μια συμφωνία που για πρώτη φορά περιλαμβάνει θετικά μέτρα, μηδενικό δημοσιονομικό αποτύπωμα και επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας, που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή»,
   Ο βουλευτής Άρτας μίλησε παράλληλα για τη στάση της ΝΔ, αλλά και συνολικά της αντιπολίτευσης. «To ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένο σύστημα, που ο ίδιος ο ελληνικός λαός έθεσε στο περιθώριο, αρνείται να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «Η ΝΔ και συνολικά η αντιπολίτευση κινδυνεύει να μείνει στο περιθώριο αν επιμείνει στην καταστροφολογία.
   Η αξιωματική αντιπολίτευση  παίζει το τελευταίο της χαρτί με συνεχείς επιθέσεις στην Κυβέρνηση, κατασκευάζοντας ψευδείς ειδήσεις, θέτοντας προσκόμματα σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, για λόγους μικροπολιτικής και εντυπώσεων. Αλλά και για να αποτινάξει από πάνω της την ευθύνη ότι κατέστρεψε τη χώρα».
   Ο Βασίλης Τσίρκας υπογράμμισε, εξάλλου, πως: «Μετά από σκληρές και αμφίρροπες διαπραγματεύσεις κατορθώσαμε να πετύχουμε αυτή τη συμφωνία με ένα δημοσιονομικό μείγμα, που προφανώς δεν θα επιλέγαμε να εφαρμόσουμε αν δεν βρισκόμασταν υπό επιτροπεία».
   Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «το πρόγραμμα σας που υπόσχεται απολύσεις, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και μηδενική μέριμνα για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, είναι ακραία νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνο για την κοινωνία. Την ώρα μάλιστα που εσείς υποσχόσαστε να ψηφίσετε “τόσα και άλλα τόσα” μέτρα και όταν κυβερνούσατε ψηφίσατε συνολικά μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ».
   Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αντίμετρα, τονίζοντας πως: «Νομοθετούμε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από το 22% στο 20% και καταργούμε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ αντί για 12.000. Ταυτόχρονα μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ενώ από 1/1/2019 μειώνουμε τον συντελεστή φορολόγησης των κερδών των νομικών προσώπων από το 29% σε 26%, και καταργούμε την έκπτωση φόρου των βουλευτών».
    Επιπλέον αναφέρθηκε  στη σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ,  από το 24% στο 13%, για τα αγροτικά εφόδια αλλά και για τα ζώντα ζώα, προσθέτοντας ότι: «Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθούν έργα υποδομής στον τομέα αγροτικής παραγωγής και έργα ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της βιομηχανίας.
   Επίσης θετικά μέτρα που θα  ελαφρύνουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα είναι η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για άτομα με μηνιαίο ατομικό εισόδημα έως 700 ευρώ, η επιδότηση ενοικίου, η αύξηση και η επέκταση της δωρεάν πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και η επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων».
  Τέλος ο Βασίλης Τσίρκας μίλησε για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων: «Βρισκόμαστε σήμερα σε μια οριακή στιγμή. Αν πετύχουμε, η Ελλάδα θα βγει από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, θα επιστρέψει σταδιακά στις αγορές χρήματος και θα αποκτήσει τη δυνατότητα, με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, να αναχρηματοδοτεί το χρέος της.

   Το πέρασμα στη νέα εποχή, χωρίς μνημόνια και καταναγκασμούς, δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα των πολιτικών και των πρακτικών των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα για 40 χρόνια και την κατέστρεψαν. Θα έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί για πρώτη φορά είναι ορατή η οριστική έξοδος από τα μνημόνια. Για πρώτη φορά είναι ορατή συγκεκριμένη λύση για το χρέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: