powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με τον ειδικό τομεακό γραμματέα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση στον Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης


Ο Γιάννης Στέφος συναντήθηκε χτες, 22/3/2017, με τον ειδικό τομεακό γραμματέα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τα θέματα, που συζητήθηκαν, αφορούν στις αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, όπως η ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η δομή των κέντρων ενημέρωσης και το περίγραμμα των θέσεων, που θα στελεχώνονται από εξειδικευμένους υπαλλήλους, οι οποίοι θα παρέχουν συμβουλές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα μεσολαβούν στις τράπεζες για τη διαχείριση των χρεών τους, για ρυθμίσεις και διακανονισμούς και, παράλληλα, θα μεριμνούν για την ομαλή λειτουργία του δικτύου 30 τοπικών Κέντρων Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση τα 30 ΚΕΥΔ θα απασχολούν 120 άτομα καθώς το κάθε κέντρο θα απασχολεί τουλάχιστον τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη (πτυχίο Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών κ.λπ.) και θα αποτελούν, ουσιαστικά, τον οικονομικό και νομικό σύμβουλο των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως προς τη διαχείριση των χρεών τους.
Επίσης, ο ειδικός γραμματέας ευχαρίστησε τον κ. Στέφο για το ενδιαφέρον και την βοήθεια που παρείχε στην υπηρεσία, ώστε να βρεθεί και να παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος για την στέγαση της υπηρεσίας στην πόλη των Ιωαννίνων με την συνεργασία του Δήμου Ιωαννίνων και του Δημάρχου κ. Μπέγκα. Από την πλευρά του ο κ. Στέφος επισήμανε την σημαντικότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, καθώς θα προσφέρει χρήσιμες και ασφαλείς πληροφορίες και υπηρεσίες στους πολίτες για ένα ζήτημα που ταλανίζει χιλιάδες νοικοκυριά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ειδικό γραμματέα και υπογράμμισε ότι θα είναι αρωγός σε όλα τα βήματα της συγκεκριμένης προσπάθειας όπως και οποιασδήποτε άλλης, που έχει ως στόχο την καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας.
Κλείνοντας την συνάντηση, οι κύριοι Στέφος και Κορμούσης δεσμεύτηκαν για την πραγματοποίηση ημερίδας στην πόλη των Ιωαννίνων με την συμμετοχή του  Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και του Δήμου Ιωαννιτών με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την λειτουργία του τοπικού Κέντρων Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: