powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς «σάρωσαν» τα ελληνοαλβανικά σύνορα


Πτήσεις στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας

Οι ρεματιές και οι χαράδρες των Ελληνοαλβανικών συνόρων αντήχησαν από τον ήχο ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς την Τετάρτη 22 Μαρτίου.
Ο Στρατός Ξηράς μετά την περίοδο ισχνής παρουσίας στην εν λόγω παραμεθόριο περιοχή κατά την περίοδο της αρχής την οικονομικής κρίσης, που είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν ακόμα και οι αριθμοί των επανδρωμένων φυλακίων, τα τελευταία δύο χρόνια έχει επανέλθει όχι απλά δριμύτερος αλλά ακόμα πιο ενισχυμένος και στην συγκεκριμένη συνοριακή γραμμή.
Ένα από τα παραδείγματα της δυναμικής επιστροφής, είναι και οι συχνές πτήσεις ελικοπτέρων του στρατού πάνω από τα χωριά της ελληνοαλβανικής και ελληνοσκοπιανής μεθορίου.
Όπως επεσήμανε στο www.Newsbeast.gr  καλά πληροφορημένη πηγή, η αεροπορία στρατού συνδυάζει και την εκπαίδευση των χειριστών της και την εκτέλεση της αποστολής που της έχει ανατεθεί στην συγκεκριμένη περιοχή, έτσι ώστε και οι χειριστές να αποκομίζουν ακόμα πιο ρεαλιστική εκπαίδευση μακριά από τα αεροδρόμια αλλά και το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των ακριτικών περιοχών να τονώνεται.
Στο πλαίσιο λοιπόν όλων αυτών, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις επιτήρησης ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, κατά μήκος των ακριτικών χωριών και των επιτηρητικών φυλακίων.
Στο ίδιο πλαίσιο αντίστοιχες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα και κατά μήκος της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: