powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Νέα έργα δρομολογούνται από τον Δήμο Δωδώνης

Στην έγκριση πιστώσεων για την δρομολόγηση έξι νέων έργων στο Δήμο Δωδώνης, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία συνεδρίασε σήμερα Τρίτη.
Πρόκειται κυρίως για έργα στον τομέα των οδικών υποδομών, όπου παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα τα οποία έγιναν ακόμη περισσότερα μετά τις θεομηνίες που σημειώθηκαν στη διάρκεια του χειμώνα.
Η αποκατάσταση στις περισσότερες περιπτώσεις έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως.
Οι εκκρεμότητες που παραμένουν λοιπόν είναι αρκετές και ο δήμος προσπαθεί να ανταπεξέλθει σ' αυτές αλλά και στα χρονίζοντα προβλήματα που καταγράφονται σε πολλές τοπικές κοινότητες, μέσα σε μία εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Τα έργα που εγκρίθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι τα ακόλουθα:
- Συντήρηση αποκατάσταση δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Μαντείο Δωδώνης. Εγκρίθηκε πίστωση 15 χιλιάδων ευρώ και καθορίστηκαν οι όροι δημοπράτησης.
- Ολοκλήρωση οδού προς Βουλιάστα. Η πίστωση ανέρχεται στις 20 χιλιάδες ευρώ.
- Βελτίωση δημοτικών οδών Τοπικής Κοινότητας Αγίας Αναστασίας και οικισμού Ζωοδόχου Πηγής. Η πίστωση που εγκρίθηκε είναι της τάξης των 77 χιλιάδων ευρώ.
- Συντήρηση οδού Λίππα- Αχλαδέα με πίστωση 30 χιλιάδων ευρώ.
Από την Οικονομική Επιτροπή ψηφίστηκε ακόμη πίστωση 100 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να αποπερατωθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τοπική Κοινότητα Σερβιανών.
Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους νέους της περιοχής.
Ακόμη εγκρίθηκε το ποσό των 33.500 ευρώ για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Δραμεσιών.

Τέλος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εξετάστηκαν τα αιτήματα για την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το σύνολο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί στο Δήμο Δωδώνης ανέρχονται στα 193.

Δεν υπάρχουν σχόλια: