powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Προτεραιότητα στην ποιότητα των νερών του Καλαμά



17 σταθμοί μέτρησης θα λειτουργήσουν για τον έλεγχο των νερών

Πρωτοβουλίες για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών του ποταμού Καλαμά, αλλά κυρίως γα την χρηματοδότηση μίας αναπτυξιακής μελέτης προς όφελος των περιοχών που διατρέχει, ανέλαβε ο Σύνδεσμος Παρακαλάμιων Δήμων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.
 Στον Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων συμμετέχουν εκπρόσωποι των Δήμων Ζίτσας, Πωγωνίου, Φιλιατών και Ηγουμενίτσας και στοχεύουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μέσα από την ανάδειξη του περιβάλλοντος και φυσικά την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων, που παρουσιάζονται στον ποταμό εδώ και πολλά χρόνια.

Έτσι, ο Σύνδεσμος αποφάσισε μέσω της αύξησης του προϋπολογισμού να προχωρήσει στον έλεγχο των ποιότητας των νερών, με την λειτουργία 17 σταθμών μέτρησης που έχουν επιλεγεί σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, καθώς επίσης την εκπόνηση χρηματοδοτικής μελέτης.
Στις αποφάσεις του Συνδέσμου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ζίτσας Δ. Ρογκότης, επισημαίνοντας πως σε ό,τι αφορά το πρώτο ξεκινά η διαδικασία για την κατάθεση προσφορών από υποψήφιες εταιρείες που θα αναλάβουν την ανάλυση των στοιχείων για την ποιότητα των νερών, ενώ παράλληλα ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει και τις διαδικασίες για την εκπόνηση της αναπτυξιακής μελέτης.
«Δεν θέλουμε μία μελέτη που θα περιγράφει για άλλη μία φορά το φαινόμενο, αλλά θέλουμε αυτή η μελέτη να είναι εφαρμόσιμη και να περιλαμβάνει συγκεκριμένα έργα που θα μπορούν να υλοποιηθούν σε όλους τους Δήμους από το Πωγώνι μέχρι τη Σαγιάδα, ώστε το ποτάμι, που είναι πηγή ζωής για τους κατοίκους των περιοχών αυτών να πάρει την αξία που του αναλογεί», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: