powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη δύο ημεδαπών για ληστεία, αντιποίηση αρχής και αρπαγή σε βάρος δύο αλλοδαπών

Μεσημεριανές ώρες της 19-01-2013 συνελήφθησαν στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 36 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία, αντιποίηση αρχής και αρπαγή σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 25 και 31 ετών, στην Πρέβεζα.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της 18-01-2013, οι συλληφθέντες αρχικά πλησίασαν τον 25χρονο αλλοδαπό στην πόλη της Πρέβεζας και του ζήτησαν να τους επιδείξει τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα έγγραφα παραμονής του, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.
Στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας, τον επιβίβασαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, όπου τον ακινητοποίησαν και του ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.
Ακολούθως, οι δράστες μετέφεραν τον 25χρονο στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, όπου τον εγκατέλειψαν δεμένο μέσα στο αυτοκίνητο. Το θύμα κατάφερε να διαφύγει και κατήγγειλε το συμβάν.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, προέκυψε επίσης ότι κατά τη διαδρομή τους στην πόλη της Πρέβεζας, οι δύο δράστες προσέγγισαν και έναν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, προσποιούμενοι και πάλι τους αστυνομικούς, και του αφαίρεσαν με τη βία ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν στη περιοχή της Βόνιτσας, ενώ στο όχημα των δραστών, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: