powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Με ομόφωνη απόφαση η Ομοσπονδία Εργαζομένων των ΕΛΤΑ, αρχίζει νέους αγώνες, για την διάσωση και βιωσιμότητα του κρατικού Ταχυδρομείου, ενάντια στην εκχώρηση του σε ξένα συμφέροντα

22/8/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Αυγούστου, η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ, για την λήψη αποφάσεων και δράσεων κατά της εξαγγελίας της Κυβέρνησης για την πώληση των ΕΛΤΑ.
Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες για όλους εμάς τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομείο, καθώς λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την απόφαση -εξπρές- της Κυβέρνησης να βγάλει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο σφυρί.
Δια στόματος της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, η Κυβέρνηση εξήγγειλε την πώληση του συνόλου των μετοχών του ΕΛΤΑ που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και εξουσιοδότησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει την διαγωνιστική διαδικασία.

Έτσι μπήκε σε εφαρμογή, εν μια νυχτί και με συνοπτικές διαδικασίες, το σχέδιο της εκποίησης ενός από τους ιστορικότερους,μεγαλύτερους και σημαντικότερους Οργανισμούς του κράτους.
Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί το ξεπούλημα του Ταχυδρομείου.
Το Ταχυδρομείο βρισκόταν πάντοτε στο στόχαστρο ντόπιων και ξένων συμφερόντων και μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του και οδηγείτο σε αδιέξοδο, καθώς αναπτυξιακές πολιτικές και επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα είχαν αποκοπεί.

Αντί να εξασφαλιστεί για τον ΕΛΤΑ μια ισχυρή θέση στο μελλοντικό περιβάλλον, μέσα από ανάπτυξη, επιχειρήθηκε η καθήλωση του για να βρεθεί σε καθεστώς υποχώρησης και συρρίκνωσης.
Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατάφεραν, όλα αυτά τα χρόνια, υπό δυσμενείς συνθήκες, να αποτρέψουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και να ακυρώσουν τις επιχειρούμενες πολιτικές συρρίκνωσης και απαξίωσης.
Διεκδικητικά και αγωνιστικά διασφαλίσαμε την βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και την κερδοφορία του ΕΛΤΑ.
Πάνω από όλα, όμως, διασφαλίσαμε τους άρρηκτους δεσμούς του Ταχυδρομείου με τον Έλληνα πολίτη, δεσμοί που οικοδομήθηκαν μέσα από μια πορεία 185 χρόνων.
Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα υπεύθυνα, με συνεχείς παρεμβάσεις με στρατηγική και χρονοδιάγραμμα.
Στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση, στους Υπουργούς και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ότι η προσπάθεια τους για την εκποίηση του Ταχυδρομείου θα αποτύχει και οι στόχοι τους, οι δεσμεύσεις και τα σχέδια τους θα αποκαλυφθούν.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίστηκαν:
Κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις (3ωρες, 24ωρες, 48ωρες, ακόμα και απεργίες διαρκείας)σε Πανελλαδικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Συγκροτήθηκε και εξουσιοδοτήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή για να αποφασίζει για τον χρόνο,τον τόπο και την μορφή των αγώνων και δράσεων.
Περιφερειακές Συνδιασκέψεις με περιεχόμενο:
Την ενημέρωση των εργαζομένων,
Των Τοπικών φορέων,
Των πολιτών,
Των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Σε συνδυασμό με:
Συνεντεύξεις Τύπου,
Πορείες,
Καταλήψεις και
Απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου από την περιφέρεια Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ενημέρωση της κοινής γνώμης, μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για τις συνέπειες της απόφασης πώλησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Ενημέρωση των Πολιτικών Κομμάτων, Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Φορέων Τοπικής, Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Συνεργασία με την ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα, την UNI POST και τους διεθνείς συνδικαλιστικούς φορείς που μετέχουμε για να συντονίσουμε κοινό αγώνα για την προστασία του δημόσιου ταχυδρομείου.
Ζητούμε διάλογο με την Κυβέρνηση για την ανάπτυξη και όχι για το ξεπούλημα του Ταχυδρομείου.
Είναι απόφαση όλων μας να δώσουμε τον αγώνα μας να υπερασπιστούμε τον δεσμό και τον ρόλο του Ταχυδρομείου και του Ταχυδρόμου μέσα στην κοινωνία.
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι αυτοί οι δεσμοί επικοινωνίας και προσφοράς προς τον Έλληνα πολίτη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου και αν κατοικεί, δεν χαρίζονται σε κανέναν.
Ο ΕΛΤΑ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον που ταυτίζονται με τα συμφέροντα των πολιτών αυτής της χώρας.
Στέλνουμε μήνυμα προς την Κυβέρνηση και την Τρόικα, ότι δεν μπορούν να ξεπουλήσουν τον ΕΛΤΑ, ότι πρέπει να ακούσουν τη φωνή των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Σε μια, μάλιστα, χώρα που τελεί υπό οικονομική παράλυση, που υπάρχει αποδόμηση των κοινωνικών, εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που η βαθειά κρίση οδηγεί στην αποσύνθεση της κοινωνίας και των θεσμών της, χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ, τον πλούτο της χώρας, τους Οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος για να στηριχτούμε και να βγούμε από την κρίση.
Ο αγώνας μας για την διάσωση και τη βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου έχει ήδη ξεκινήσει.
Θα αγωνιστούμε για να μην υποθηκευτεί το εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό μέλλον όλων των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Αγωνιστήκαμε και θα αγωνιστούμε για ένα Ταχυδρομείο δημόσιο στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.
Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: