powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Με 50 ευρώ το «χαράτσι» στα ακίνητα περνά απο την ΔΕΗ στην Εφορία

Τη δυνατότητα σε όσους ιδιοκτήτες κατοικιών επιθυμούν να αποκοπεί το ειδικό τέλος ακινήτων από τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η. προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με μια νέα εγκύκλιο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, σε νέες διευκρινίσεις που στάλθηκαν την Τρίτη στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. επισημαίνεται ότι εφόσον ο υπόχρεος επιθυμεί να αποκοπεί το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗ∆Ε) από τον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να προσέλθει στην αρμόδια Εφορία και να υποβάλλει σχετική αίτηση. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξοφλήσει την τρέχουσα και τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις για το 2012 προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ενδεικτικό της αγωνίας που επικρατεί στα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είσπραξη εσόδων προκειμένου να… «ζεσταθούν» τα άδεια κρατικά ταμεία, αποτελεί το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα σε όσους δηλώνουν αδυναμία εξόφλησης των συνολικών οφειλών, να καταβάλλουν χρηματικό ποσό τουλάχιστον 50 ευρώ, ώστε να πραγματοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρμόδια Εφορία και να διαχωριστεί μια καλή το «χαράτσι» από τον λογαριασμό ρεύματος.
Στην ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο προϊστάμενος της Εφορίας μπορεί μετά από αίτηση του φορολογούμενου και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις, είτε τον περιορισμό του ύψους του τέλους.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: