powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΟΑΕΔ: Νέο επιχορηγούμενο πρόγραμμα για πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων


Ένα νέο πρόγραμμα προκηρύχθηκε από τον ΟΑΕΔ,για επιδότηση πρόσληψης νέων ανέργων πτυχιούχων, εφόσον κατέχουν τίτλο σπουδών από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΑΕΙ ή ΤΕΙ).
Το πρόγραμμα «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών» στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης, δημιουργώντας 5.000 νέες θέσεις εργασίας.
Μία επιχείρηση μπορεί μέσω του προγράμματος να προχωρήσει στην πρόσληψη νέου υπαλλήλου, όπου προβλέπεται καθημερινή επιδότηση, για 24 μήνες. Όταν πρόκειται για πρόσληψη ανέργου ηλικίας από 25 έως35 ετών η επιδότηση είναι 25 ΕΥΡΩ ημερησίως, ενώ όταν πρόκειται σε πρόσληψη ανέργου ηλικίας έως 24 ετών, η επιδότηση ανέρχεται σε 20 ΕΥΡΩ ημερησίως. Το ύψος της επιχορήγησης αφορά για 25 ημέρες το μήνα καθόλη τη διάρκεια της διετίας.
Βασική προϋπόθεση είναι ο νέος/ η νέα που θα προσληφθεί να διαθέτει κάρτα ανεργίας καθώς επίσης και τίτλο σπουδών ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, ενώ η ηλικία του να μην υπερβαίνει τα 35 έτη. Όσον αφορά την επιχείρηση, θα πρέπει να μην έχει προβεί σε απόλυση προσωπικού κατά το πρόσφατο τρίμηνο, ενώ η νέα θέση να αφορά σε πλήρους απασχόλησης.
Η επιχορήγηση διαρκεί για 2 έτη, ενώ μετά την πάροδο της χρονικής αυτής περιόδου η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει τη θέση εργασίας για 3 ακόμα μήνες. Υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης τόσο του επιχορηγούμενου προσώπου όσο και του προϋπάρχοντος προσωπικού, αλλά θα πρέπει να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της διετίας.
Από το πρόγραμμα εξαιρούνται ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες (όπως νυχτερινά κέντρα, εποχικές επιχειρήσεις,τομέας αλιείας κά), ενώ οι αιτήσεις γίνονται από τους εργοδότες μέσω του siteτου ΟΑΕΔ.
Στη συνέχεια ο εργοδότης παρουσιάζεται στον ΟΑΕΔ, για την εύρεση ατόμου, εάν αυτό δεν έχει βρεθεί ήδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: