powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης επιθεώρησε τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού

Τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού επιθεώρησε σε σημερινή του, αιφνιδιαστική επίσκεψη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Σιώλο. Ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε στον υπεύθυνο του έργου την υποχρέωση εφαρμογής στο ακέραιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση, αλλά και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιστημονικής Επιτροπής.
Επίσης έγινε συζήτηση για την αναγκαιότητα κατασκευής συμπληρωματικού μικρού έργου, με το οποίο θα αποτρέπεται η είσοδος των βρόχινων νερών στο κύτταρο καθώς και για άλλα ζητήματα.
Στα θετικά καταγράφεται η πλήρης λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, αλλά και η μείωση των νερών που είναι συσσωρευμένα από τις τελευταίες βροχές στο κύτταρο, έργο στο οποίο συμβάλει η Περιφέρεια με τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των πλεοναζουσών ποσοτήτων, μετά την επεξεργασία τους από τη μονάδα εξισορρόπησης, στο Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ και τον ανάδοχο να λύσει κάθε πρόβλημα που υπάρχει, να βελτιωθούν ζητήματα που έχουν ανακύψει κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν εγκριθεί.
«Δεν έχουμε σκοπό να κρύψουμε τίποτε, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση ή συμβιβασμό σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε για να προσθέσει, ότι «η Περιφέρεια θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε ο ΧΥΤΑ Ελληνικού να είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: