powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Σύλληψη λαθροκυνηγών, εντός του Καταφυγίου στα Ανατολικά Τζουμέρκα


Εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής στη θέση «Βρυζοκάλαμο» στα Ανατολικά Τζουμέρκα, εντοπίστηκαν και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη νομοθεσία σε βάρος τους, δύο άτομα, που ασκούσαν παράνομη θήρα.
Στο πλαίσιο περιπολίας κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, εντοπίστηκαν τα δύο άτομα να βρίσκονται εντός των ορίων του Καταφυγίου, ασκώντας το κυνήγι της πέρδικας.
Έπειτα από διακριτική παρακολούθηση ωρών, τα δύο άτομα σταμάτησαν σε σήμα ελέγχου και σε βάρος τους ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Τα όπλα που είχαν μαζί τους, όπως και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, ενώ δε βρέθηκαν θηράματα.
Σε ένα δεύτερο περιστατικό, επίσης στην Άρτα και συγκεκριμένα στη θέση «Αγκάθι» στους Μελισσουργούς, ο οδηγός ενός Ι.Χ δε σταμάτησε σε σήμα στάσης και ελέγχου από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες.
Μετά από λίγη ώρα, ο οδηγός του οχήματος εντοπίστηκε από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες όμως και πάλι αρνήθηκε τον έλεγχο και σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για άρνηση ελέγχου.

Και τα δύο περιστατικά είναι εξαιρετικά σοβαρά και το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση, επισημαίνοντας την απόλυτη ανάγκη να τηρούνται οι κείμενες διατάξεις που ρυθμίζουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους κανόνες άσκησης της θήρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: