powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Εξιχνιάσθηκαν (12) κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών από σπίτια καθώς και (1) κλοπή δικύκλου

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ομοεθνής συνεργός τους
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση
Κατασχέθηκαν χρήματα, κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, κ.α.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών από σπίτια καθώς και μία κλοπή δικύκλου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (24-07-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 28 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 27χρονο Αλβανό, καθώς και δύο άγνωστους συνεργούς τους.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενέχονται στη συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι δράστες, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους και επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο, εισέρχονταν στους χώρους (μονοκατοικίες ή οικίες 1ου ορόφου) είτε παραβιάζοντας κυρίως μπαλκονόπορτες και παράθυρα είτε θραύοντας τον ομφαλό της πόρτας με διαρρηκτικά εργαλεία, κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.
Μέχρι στιγμής προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ότι οι δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες και συγκεκριμένα:
δώδεκα κλοπές - διαρρήξεις από σπίτια, που έγιναν κατά το τελευταίο εξάμηνο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων (Ιωάννινα, Ανατολή, Σταυράκι, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Καρδαμίτσια, Κάτω Μάρμαρα), όπου αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, κατά περίπτωση, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.
τέσσερις διαρρήξεις - απόπειρες κλοπών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα από σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
μια κλοπή δίκυκλου.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα σε δασώδη περιοχή στα Ιωάννινα, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία (κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα) καθώς και μέσα τέλεσης κλοπών (διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλες) και δύο κινητά τηλέφωνα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των δύο συλληφθέντων εξακριβώθηκε ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους και τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: