powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Σημαντικά θέματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Τη συμμετοχή του Δήμου στην Κοινωνική Σύμπραξη, με αντικείμενο την επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για τους απόρους, που υλοποιείται στο πλαίσιο του σχετικού επιχειρησιακού προγράμματος, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, στη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Τρίτης.
Στην Κοινωνική Σύμπραξη, επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι τώρα, η πρώτη διανομή υλικού θα περιλαμβάνει νωπά κρέατα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βρεφικές τροφές, είδη και προϊόντα γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.
Η πρώτη διανομή, όπως προγραμματίζει το Υπουργείο, θα γίνει τον Οκτώβριο.
Η υποβολή των αιτήσεων προβλέπονταν να ξεκινήσει από σήμερα, ωστόσο από το αρμόδιο υπουργείο ανακοινώθηκε ήδη αναβολή με άγνωστη προς το παρόν την ημερομηνία έναρξης. Το σοβαρότερο πρόβλημα που ανέκυψε και οδήγησε στην εξέλιξη αυτή σχετίζονταν με τα δικαιολογητικά καθώς ανάμεσα σ' αυτά προβλέπονταν κι εκκαθαριστικό τρέχοντος έτους, την στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.


Ανάπτυξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, ομόφωνα αποφάσισε, την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία Ήπειρος προκειμένου να προχωρήσει η μελέτη για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού μέσω των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, των ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρομών.
Για τον Δήμο Δωδώνης, προϋπόθεση είναι να υπάρξουν οι προδιαγραφές που θα καθιστούν την μελέτη εφαρμόσιμη και θα επιτρέπουν την υλοποίηση έργων υποδομής που συνδέονται με την στάθμευση και την δημιουργία θέσεων για τα τροχόσπιτα και την χαρτογράφηση και τη σήμανση ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών.
Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης, στην οποία μετέχουν κι άλλοι ΟΤΑ της Ηπείρου, θα σχεδιαστούν προτάσεις για τη δρομολόγηση δύο ή τριών ποδηλατικών διαδρομών σε κάθε δήμο, θα προταθεί μία τουλάχιστον θέση parking campernav και θα εφαρμοστεί μία περιφερειακή ή διασυνοριακή πρόταση στο πλαίσιο ενός χρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τον αρχαιολογικό χώρο
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, έγινε γνωστό ότι στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατατέθηκε αίτηση ακυρώσεως κατά της απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού με την οποία ανακάλεσε την απόφαση του Ιανουαρίου του 2015.
Όπως είναι γνωστό με την απόφαση του Ιανουαρίου είχαν επέλθει τροποποιήσεις που επέτρεπαν, με αυστηρούς όρους, ορισμένες χρήσεις, στις ιδιοκτησίες που βρίσκονται στην Α’ Ζώνη Προστασίας.
Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε με αφορμή την εξέλιξη αυτή ήταν έντονος ενώ καυτηριάστηκαν ιδιαίτερα οι μονομερείς ενέργειες από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
"Μπαίνει μέγιστο ζήτημα για την λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι υπόθεση όλων και η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να αγνοείται.
Από τον Μάρτιο έχω ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργού Πολιτισμού. Πριν ακόμη προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης. Μέχρι και σήμερα απάντηση δεν έχω λάβει. Αν η στάση αυτή συνεχιστεί τότε και ο δήμος θα αναθεωρήσει την δική του" υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: