powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Προκήρυξη 3ου Νάιου δρόμου


Ο Δήμος Δωδώνης Ιωαννίνων και η Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων   σε συνεργασία  με τους Συλλόγους Δωδωναίας Κοιλάδας, την υποστήριξη της ΙΒ΄ Εφορείας αρχαιοτήτων και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Ηπείρου  και της Περιφέρειας Ηπείρου  προκηρύσσει και διοργανώνει στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης και τη Δωδωναία κοιλάδα  αγώνα  δρόμου  με την επωνυμία «3ος Νάιος δρόμος».
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό  5χλμ. καθώς και Αγώνας Δρόμου 2χλμ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.
Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015
 2. Στοιχεία Αγώνων:
2.1 Νάιος Δρόμος 18Km:
Ώρα Εκκίνησης: 09:00
Αφετηρία: χώρος εισόδου αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.
Τερματισμός: αρχαίο στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.
Περιγραφή της διαδρομής: αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης:  http://naiosdodonimarathon.gr/


Συνοπτικά: Η διαδρομή καταγράφεται ως εξής: Εκκίνηση από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, κατεύθυνση ανατολικά προς Ιωάννινα και πέρασμα πάνω από τη γέφυρα Εγνατίας οδού (5χλμ) προς  Δυτικά και αλλαγή κατεύθυνσης Νότια περνώντας σε δημόσια οδό παράλληλα με τα χωριά της Δωδωναίας κοιλάδας και του αρχαιολογικού χώρου. Στα όρια της κοινότητας Μελιγγών και στη θέση πηγές Κεφαλοβρύσου (12 χλμ) οι αθλητές κάνουν αναστροφή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και επιστρέφουν προς τον τερματισμό. Εισέρχονται στον αρχαιολογικό χώρο από την νότια είσοδο και  τα 18χλμ ολοκληρώνονται μέσα στο αρχαίο στάδιο διασχίζοντας  τα τελευταία 500μ ανάμεσα στα ιστορικά ευρήματα.
2.2 Αγώνας Δρόμου 5χλμ.:
Ώρα Εκκίνησης: 9:15
Αφετηρία: Από την είσοδο αρχαιολογικού χώρου..
Τερματισμός: αρχαίο στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.
Περιγραφή της Διαδρομής: Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: http://naiosdodonimarathon.gr/
 Συνοπτικά: Οι δρομείς ακολουθούν τη διαδρομή: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου ανηφορίζουν προς Δωδωνούπολη διασχίζουν τον οικισμό και καταλήγουν στον αρχαιολογικό χώρο (ο χάρτης θα είναι σύντομα στη διάθεση των ενδιαφερόμενων).
 2.4 Αγώνας Δρόμου 2.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (Γεννημένοι το 2002 και νεότεροι).
Ώρα Εκκίνησης 09.45
Αφετηρία-τερματισμός: Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο γύρω από το parking σε διαδρομή των 1000μ καταλήγουν στον αρχαιολογικό χώρο (ο χάρτης θα είναι σύντομα στη διάθεση των επισκεπτών).
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει κάποιος στον 3ο  Νάιο Δρόμο θα πρέπει
Α. να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του
Β. να είναι άνω των 12 ετών αλλά με συγκατάθεση κηδεμόνα
Για να συμμετάσχει κάποιος στο δρόμο 5χλμ θα πρέπει
Α. να είναι άνω των 12 ετών
Β. όσοι είναι κάτω των 12 να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα.
Στο δρόμο 2χλμ των δημοτικών σχολείων χρειάζεται  υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα και οι συμμετέχοντες να είναι γεννημένοι ως το 2002.
5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
5.1 Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 3ο Νάιο Δρόμο και το δρόμο των 5 xλμ., θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή  4 Σεπτεμβρίου  2015.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 2.000μ Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν και μέχρι μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
5.2 Τρόποι Εγγραφής
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://naiosdodonimarathon.gr   στα email info@naiosdodonimarathon.gr   στο info@ekadodoni.gr   και στο lolischampion@gmail.com 
 β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στα τηλέφωνα:
26510 – 29168, Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων, γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου
• γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
• Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία: κέντρο εγγραφών .
• α.  Πλατεία Πύρρου απέναντι από την Περιφέρεια Ηπείρου (ειδικό περίπτερο για το Νάιο δρόμο).
•Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Από Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 10.00-13.00 πμ και 6.00-9.00 μμ.
Σε περίπτωση προσθήκης νέων σημείων  έγκαιρα θα πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι μέσα από την ιστοσελίδα.
 5.3 Είδη Εγγραφής
Οι εγγραφές διακρίνονται σε:
 α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και
 β. Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η εγγραφή είναι 5 ευρώ ανά άτομο για τον Νάιο δρόμο και τα 5χλμ ενώ η συμμετοχή στα 2χλμ των δημοτικών σχολείων είναι δωρεάν. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας Αρχηγός της Ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι και ο ίδιος δρομέας, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.
Για πληροφορίες σχετικά με  εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Βασίλη Γιαννάκη στο τηλέφωνο 6974803322 τον κ. Λώλη Κώστα , στα τηλέφωνα 2651035435 και 6947207281 και τον κ. Δημήτριο Λώλο στο 6947818925.
Τρόποι Πληρωμής
α. Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό  5405-062717-635 της τράπεζας Πειραιώς, (όνομα Βλάχας-Λαδόπουλος)
Γ. μετρητά στα κέντρα εγγραφών.
 ΠΡΟΣΟΧΗ:
Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο της συμμετοχής.  Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.
7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
7.1 Νάιος ημιμαραθώνιος Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους δρομείς που συμμετέχουν στο Νάιο δρόμο με λεωφορεία, από τα Ιωάννινα στο χώρο της Αφετηρίας Αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης. Η απόσταση από το κέντρο της πόλης ως το χώρο διεξαγωγής του αγώνα είναι 20χιλμ και γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού.
Ώρα αναχώρησης λεωφορείων: Από 06:30 έως 07:00 μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ώρα επιστροφής 13.00 το μεσημέρι.
8. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
 9. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής του Νάιου δρόμου θα υπάρχουν  σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ. και για κάθε 2.500μ. Οι σταθμοί θα έχουν νερό, σφουγγάρια , μπανάνες και δυνατότητα παροχής προσωπικών ποτών και συμπληρωμάτων. Τέλος, στον τερματισμό διατίθενται εμφιαλωμένα νερά και ισοτονικά ποτά καθώς και μπανάνες.
Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία, καθώς και σε όλη τη διαδρομή και στον τερματισμό. Τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία και τερματισμό σε σταθερές κατασκευές
 10. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΑ
Τα προσωπικά ποτά θα πρέπει να δοθούν στους διοργανωτές, έτσι ώστε να μοιραστούν στους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα, σύμφωνα με υπόδειξή τους.
11. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Σε κάθε 1χλμ. του Νάιου δρόμου  θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.
 12. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Νάιο δρόμο των 18χλμ είναι οι 2.30 ώρες , οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα μέχρι τις 11:30.
Για τον αγώνα δρόμου των 5χλμ. το χρονικό όριο είναι 50 λεπτά.
13. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
13.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αθλητών (πλην των 2.000μ), καθώς και έκδοση των αποτελεσμάτων από εταιρία διοργάνωσης  αθλητικών event.  Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στον Νάιο δρόμο και στα 5.000μ., θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.
 Τάπητας ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχει στην εκκίνηση, στο σημείο αναστροφής 12χλμ, και τον τερματισμό.
13.2 Αποτελέσματα
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών.
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργασίμων ημερών.
14. Έπαθλα – Κατηγορίες
Αναμνηστικά διπλώματα  και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον 2ο Νάιο  δρόμο καθώς και στους δρομείς των 5 και 2 χλμ.  Τα μετάλλια που είναι αναπαραγωγή του αρχαίου τετράδραχμου της Ηπείρου του 2ου-1ου αι. π.Χ. απεικονίζει της κεφαλές του Δωδώνιου Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς, ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα. Η πίσω όψη που φέρει την επιγραφή ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ στο δεξιό άκρο και απεικονίζει έναν ταύρο που χυμάει και ένα ρόπαλο με την λαβή στα αριστερά, έχει γύρω γύρω ένα στεφάνι από φύλλα βελανιδιάς.
 14.1 κατηγορίες.
Ιδιαίτερα βραβεία με το ίδιο θέμα όμως θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας του 1ου Νάιου δρόμου οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής. Οι κατηγορίες αξιολόγησης των δρομέων είναι οι εξής για άντρες και γυναίκες.
Α)Νικητής νικήτρια 2ου Νάιου δρόμου (ανεξάρτητης ηλικίας)
Β) 35-44 ετών (ηλικία γεννημένοι-ες 1980-1970)
Γ) 45-54 ετών (ηλικία γεννημένοι-ες 1979-1960)
Δ) 55 και άνω (ηλικία γεννημένοι-ες 1959 και πριν)
Ο πρώτος και η πρώτη  δρομέας του Νάιου δρόμου  κάθε χρόνο θα χαρακτηρίζονται ως νικητές και τα ονόματά τους θα αναγράφονται σε ειδικό χώρο.
*Σε περίπτωση που κάποιος-α αθλήτρια είναι νικητής και σε ειδική κατηγορία δε θα αξιολογείται παρά μόνο στο σύνολο του αγώνα.
15. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Τόπος: Πλατεία Πύρρου απέναντι από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Από Δευτέρα 1 ως Παρασκευή  4 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 10.00-13.00 πμ και 6.00-9.00 μμ.
Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών (θα ενημερωθούν έγκαιρα για τον τρόπο και τόπο παράδοσης) τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές την ημέρα των αγώνων δεν θα πραγματοποιούνται για τον Νάιο Δρόμο, και 5 Χλμ.
16.  τεχνικοί υπεύθυνοι των αγώνων είναι οι κ. Βασίλειος Γιαννάκης και Κωνσταντίνος Λώλης.

17. Οι διοργανωτές σε έγκαιρο διάστημα θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τυχόν αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: