powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Άνοιξε τις πύλες του ο Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας

Πόλο έλξης για εγνωσμένου κύρους ερευνητές, τόσο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και  άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας όσο και παγκοσμίως, φιλοδοξεί να αποτελέσει ο Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας
 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που άνοιξε και επίσημα τις πύλες του την Κυριακή στα Άνω Πεδινά.
Η πρώην Λαμπριάδειος Οικοκυρική Σχολή μετατράπηκε ουσιαστικά σε έναν χώρο διοργάνωσης ειδικών εκδηλώσεων, όπως θερινών σχολείων και θεματικών συναντήσεων, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για τη στέγαση ερευνητών όλων των ειδικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όπως και ως υποδομή βάσης για τις υπαίθριες ασκήσεις των προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων π. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε ευόδωση των στόχων του Σταθμού.
Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει το Πανεπιστήμιο για τον συγκεκριμένο σταθμό, τονίζοντας ότι ο μπορεί να αξιοποιηθεί από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τόνισε, επίσης, τις παρεμφερείς δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, όπως είναι η διοργάνωση Θερινών Σχολείων και Επιμορφωτικών Σεμιναρίων. Παράλληλα, επισήμανε την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Ζαγορίου και τα Άνω Πεδινά.
Η Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας Μαργαρίτα Τζαφλίδου τόνισε τη μεγάλη σημασία του εγχειρήματος και τη δυνατότητα που διαμορφώνεται αφενός να επισκεφθούν τον Σταθμό πολλοί ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αφετέρου να αναπτυχθεί ολόκληρη η περιοχή του Ζαγορίου.
Η Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Θεώνη Τράγκα τόνισε τη σημασία που έχει για το Τμήμα της ένας τέτοιος Σταθμός και υποσχέθηκε ότι θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι ίδρυσης και λειτουργίας του Σταθμού.
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου διαβεβαίωσε τον Πρύτανη και το Πανεπιστήμιο ότι ο Δήμος Ζαγορίου θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, που έχουν αμοιβαίο όφελος για το Πανεπιστήμιο και τον Δήμο Ζαγορίου.
Στη συνέχεια μίλησε ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Τζων Χάλλεϋ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Σταθμό και ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για συνεργασία με ανάλογα Κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.  Ο κ. Χάλλεϋ ανέδειξε την εκπληκτική βιοποικιλότητα της περιοχής και τα πλεονεκτήματα που την καθιστούν μοναδική στο ευρύτερο γεωγραφικό περιβάλλον.


ΠΗΓΗ: http://vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: