powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου του σωματείου εργαζομένων E.K.A.B. 7ης Περιφέρειας



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Επιτέλους, μετά από τόσα που διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες στην υπηρεσία μας, η τοπική Διεύθυνση πήρε θέση δημόσια. “Οι μάσκες πέσανε” οι θέσεις, οι παράλογες απαιτήσεις και τα αυστηρά κείμενα που λαμβάναμε από τον Πρόεδρο, είχαν την πηγή τους τελικά.
Ας μας απαντήσει λοιπόν ένας εκ των εμπνευστών της κινητικότητας (ακόμη και εκτός Περιφέρειας), αν μπορεί ένας  χαμηλόμισθος υπάλληλος να διαθέτει το μισθό του, για να καλύψει μακρινές περιοχές (νησιά Αιγαίου) και να λαμβάνει την αποζημίωση του μετά από ένα χρόνο.
Ακόμη είναι επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσει αν όντως όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ είμαστε περισσότεροι κατά το 1/3;
Έχουν δυνατότητα  Τομείς – Παραρτήματα της Περιφέρειάς μας να καλύπτουν εκτός αυτής ανάγκες και αν ναι; Γιατί δεν το κάνει στα Κέντρα Υγείας ( Μέτσοβο, Πράμαντα, Δερβίζιανα κ.α.) που είναι υποστελεχωμένα καθώς και Τομείς που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του (Παραμυθιά 4 άτομα).
Λυπούμαστε πολύ που είναι αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται για υποβάθμιση και απαξίωση της Υπηρεσίας μας, μιας και  γνωρίζει καλύτερα από όλους, ότι η μετακίνηση των διασωστών σε άλλους Τομείς, αποδυναμώνει τα Παραρτήματα και θέτει σε κίνδυνο το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι Πολίτες.
Εκμεταλλεύεται το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των Διασωστών του ΕΚΑΒ, φιλότιμο από το οποίο λαμβάνει συνεχώς ευχαριστήριες επιστολές και για αντάλλαγμα θέλει να μας σκορπίσει σε όλη την επικράτεια για το χατίρι του Προέδρου.
Θα θέλαμε να του τονίσουμε ότι για ένα ΕΚΑΒ σύγχρονο με Ευρωπαϊκά κριτήρια απαιτούνται επάρκεια προσωπικού, καινούργια ασθενοφόρα, σύγχρονες εγκαταστάσεις καθώς ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια για τους εργαζομένους.
Τέλος θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι: αυτό που με κόπο δημιουργήσαμε τόσα χρόνια και απολαμβάνει η τοπική κοινωνία, δεν θα αφήσουμε με κανένα τρόπο να το διαλύσουν κάποιοι. 
Είναι επιτακτική ανάγκη η Πολιτική ηγεσία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Τόπου μας να πάρει θέση επί του προβλήματος που αντιμετωπίζει ένας ευαίσθητος φορέας. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Φώτιος Λώλης    Πέτρος Βασιλείου
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: