powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” (Παράρτημα Ιωαννίνων) σας καλεί να το γνωρίσετε και να συνδράμετε στο έργο του

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Το Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” - Παράρτημα Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου όλοι μαζί να συνδράμουμε στην ανακούφιση του πόνου, της δυστυχίας, της βίας, της αμάθειας και της αδικίας που....
πλήττει όλο και περισσότερους άτυχους συνανθρώπους μας.

Το Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” ιδρύθηκε το 1998, και από τότε μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στους τομείς της Σίτισης, της Ανθρώπινης Υποστήριξης και της Διάδοσης του Εθελοντισμού, με έδρα την Αθήνα και Παραρτήματα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και αλλού. Βασιζόμενο στον «υψηλής ποιότητας επαγγελματισμό» των εθελοντών του και τηρώντας  χαμηλούς τόνους, επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα, σε όλους τους τομείς της δράσης του.

Στα 14 χρόνια λειτουργίας του, το σωματείο μας βοήθησε πάνω από 260.000 περιπτώσεις μέχρι και σήμερα. Για την εθελοντική του δράση και προσφορά, το “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 24 Νοεμβρίου του 2011.

Σήμερα το Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” συνεχίζοντας το έργο Ανθρώπινης Υποστήριξης και Σίτισης αδύναμων κοινωνικά ομάδων, υποστηρίζει και σιτίζει χωρίς διάκριση ανθρώπους αναξιοπαθούντες, άστεγους πρόσφυγες, σεισμοπαθείς (16.000–20.000 άτομα, 150-200 τόνους τροφίμων ετησίως), άθλος που, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των Εθελοντών μας καθώς και των προσφορών – δωρεών των συνανθρώπων μας που δεν αδιαφορούν για τον ανθρώπινο πόνο, θα ήταν αδύνατος.

Το Σωματείο λειτουργεί στην Αττική 5 Κέντρα Ανθρώπινης Υποστήριξης εκ των οποίων 2 μαγειρεύουν και διανέμουν 800 μερίδες φαγητού ημερησίως.

Το Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” έχει τύχει της στήριξης φορέων και επιχειρήσεων όπως το ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ, οι επιχειρήσεις ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, LIDL κ.ά.  που για πολλά χρόνια συμπαρίστανται στο έργο του.


Ειδικότερα, το “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” - Παράρτημα Ιωαννίνων, έχοντας αναπτύξει  αρκετές δράσεις και συνεργασίες με πρόσωπα και φορείς του τόπου μας, για την ανακούφιση συνανθρώπων μας, εντείνει σήμερα τις προσπάθειές του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες πολλών συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να στηρίξετε έμπρακτα το έργο μας και σας ενημερώνουμε ότι:

    Χρειαζόμαστε κυρίως τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ, χυμό ντομάτας, κονσέρβες, ζάχαρη, λάδι,  κ.ά.) και είδη πρώτης ανάγκης (απορρυπαντικά, πάνες κ.ά.)
    Επίσης, διαρκής είναι η ανάγκη σε Εθελοντές που θα προσφέρουν λιγότερο ή περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο τους ανιδιοτελώς και που έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν ενεργά στη δράση μας. Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Τομείς στους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το έργο του «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ»-Παράρτημα Ιωαννίνων:
    Τομέας Σίτισης - Εξοπλισμού σπιτιού - Ρουχισμού: Συγκέντρωση - Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, οικοσκευές, έπιπλα κ.λπ.), διαλογή προσφερόμενων ειδών και αποθήκευση.
    Τομέας Απογραφής: Καταγραφή οικογενειών (μέλη, διεύθυνση, συνθήκες διαβίωσης, ιστορικό, προβλήματα, εξέλιξη κ.λπ.)
    Άλλοι τομείς: (Μαθησιακή στήριξη παιδιών, Εκπαίδευση μητέρων, Κοινωνική υποστήριξη κ.ά.)

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε καινούρια ΙΔΕΑ και σε κάθε καινούρια ΔΡΑΣΗ. Ζητούμε τη συνεργασία κάθε ανθρώπου και φορέα που θα ήθελε και θα μπορούσε να διαθέσει ένα μέρος από τη ζωή του, την καρδιά και το νου του. Ζητούμε την αυθόρμητη καλοσύνη σας, την πηγαία έμπνευσή σας και την εθελοντική δράση σας, για να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης στον τόπο μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες και τις ευκαιρίες των άτυχων συνανθρώπων μας.

Για κάθε πληροφορία, διευκρίνιση ή επιθυμία σας για προσφορά, παρακαλούμε επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6945 773 421 (Κα. Έφη Θεοδωροπούλου-Κουρσούμη) ή στο 6937 115 500 (Κος. Χριστόδουλος Πετρινός) και στο e-mail:  artosdrasi.ioa@gmail.com 
με την επισήμανση: «Για το Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ”.

Για χορηγίες και προσφορές  μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο του Σωματείου, κ. Λάζαρο Παπαγεωργίου (τηλ.:6944 344450, 210 8810822 , e-mail:artosdrasi@rei.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας http://artosdrasi.rei.gr

Για καταθέσεις χρημάτων:  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: IBAN No: GR 810 110 116 00000 11629608776,

SWIFT CODE: ETHNGRAA

Δεν υπάρχουν σχόλια: