powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Συνέδριο για το Αρχαιολογικό Έργο σε ΒΔ Ελλάδα και Ιόνια Νησιά

Το 1ο Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Ιονίου διοργανώνουν η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και οι Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας και των Νησιών του Ιονίου.
Η ομόθυμη απόφαση για τη διοργάνωση του Συνεδρίου αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή των σημαντικών επιστημονικών στοιχείων που προκύπτουν από το αρχαιολογικό έργο, το οποίο επιτελείται με έντονους ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες στις εν λόγω περιοχές. 


Το συγκεκριμένο Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1964-2014).
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Τετάρτη 10 έως και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου. Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Συνολικά, συμμετέχουν 130 Σύνεδροι με 100 περίπου προφορικές και επιτοίχιες ανακοινώσεις, οι οποίες καλύπτουν ποικίλα αρχαιολογικά και ιστορικά θέματα από τα προϊστορικά χρόνια έως και τη νεώτερη εποχή στις περιοχές της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και των Νησιών του Ιονίου.
Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι ανοικτές για κάθε ενδιαφερόμενο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: