powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σε παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς προσανατολίζεται η κυβέρνηση και το 2015



Σε παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς προσανατολίζεται η κυβέρνηση, η οποία επεξεργάζεται ήδη το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια, σύμφωνα με "Τα Νέα Σαββατοκύριακο".
Όπως γράφει η εφημερίδα το θέμα φαίνεται να βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, με το υπουργείο Ανάπτυξης να δέχεται εισηγήσεις από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς για νέα παράταση της προστασίας που με βάση την ισχύουσα νομοθεσία λήγει στο τέλος του 2014.
Η νέα αυτή παράταση θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων και θα προβλέπει –σύμφωνα με τις πληροφορίες- αυστηρότερα κριτήρια από αυτά που ισχύουν σήμερα.
Μάλιστα ενισχύεται το στρατόπεδο εκείνων εντός του κυβερνητικού σχηματισμού που υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί ακόμη και μονομερώς αν δεν εξασφαλιστεί η συμφωνία της τρόικας.

Σήμερα ο νόμος προστατεύει ως τα τέλη του 2014 την κύρια κατοικία από πλειστηριασμούς για δάνεια που βρίσκoνται στο στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: