powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ιστορική απόφαση της ΕΑΣΙ για τις μετοχές της ΔΩΔΩΝΗ



Με ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», που συνεκλήθη το Σάββατο ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ για την πώληση του ποσοστού των μετοχών που κατέχει στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.
Μία απόφαση ιστορικής σημασίας, καθώς είναι η στιγμή που το ιδρυτικό μέλος της γαλακτοβιομηχανίας αποσύρεται και επίσημα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, σε συνδυασμό με την δύσκολη οικονομική συγκυρία και σε μία προσπάθεια να διασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μελών της Ένωσης.
Η έκτακτη Γ.Σ. επιβεβαίωσε απόλυτα το ρεπορτάζ του ITV την Παρασκευή, καθώς οριστικοποιήθηκε η πώληση του ποσοστού 23,78% των μετοχών της εταιρείας στην S.I, στο οικονομικό αντίτιμο των 6,1 εκ. ευρώ.
Η Γ.Σ ενέκρινε το τίμημα της πώλησης καθώς και τους επιμέρους ειδικούς όρους της συμφωνίας.
Επίσης, η Γ.Σ αποφάσισε ώστε να προωθηθεί η προοπτική της ίδρυσης εταιρείας για την επαναλειτουργία της ΖΩ-ΔΩ, όπως και να συνταχθεί ένα αναλυτικό σχέδιο στήριξης της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και ειδικά στη ζώνη γάλακτος για την ενίσχυσή της, στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται μετά τις εξελίξεις του Σαββάτου.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως:
«Μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην ΈΝΩΣΗ αγροτών προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία. προς όφελος όλων των κτηνοτρόφων , παραγωγών μελών μας.
Επίσης έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί ένα πρόσθετο όφελος για την οργάνωση.
Έτσι το ποσοστό πώλησης των μετοχών ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς του 67,7% των μετοχών της ΑΤΕ το οποίο δύναται να φθάσει στο 90% περίπου, κάτι το οποίο κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό , δεδομένου του ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει διαφοροποιηθεί καθώς επίσης η πώληση αφορά μειοψηφικό πακέτο μετοχών, το οποίο δεν είναι αρκετό να επηρεάσει τις αποφάσεις της εταιρείας, όπως ούτε καν την αποτροπή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
Επίσης υπεγράφη πρόθεση ίδρυσης εταιρείας , στην οποία θα συμμετέχει και η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, με μικρό ποσοστό για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας ζωοτροφών «ΖΩ.ΔΩ» , η οποία θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τα συμφέροντα των παραγωγών κτηνοτρόφων και της βιομηχανίας Δωδώνη. Η λειτουργία της βιομηχανίας θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνταξη
επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο θα εκπονηθεί από κοινού και από το οποίο θα προκύψει η βιωσιμότητά της».

ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: