powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Έγκλημα ο θάνατος του 64χρονου «Μπρούνο»

Ο Μπρούνο βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Παρασκευής 13 Ιουνίου, όταν μετά από κλήση γειτόνων, άνδρες της πυροσβεστικής βρήκαν το πτώμα του απανθρακωμένο μέσα στο σπίτι του.
 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής για τη φωτιά στο συγκεκριμένο σπίτι. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου
 Ποιος ήταν ο Μπρούνο, το θρυλικό «καμάκι» της Ρόδου
Μια από τις πιο καλτ φυσιογνωμίες των δεκαετιών του '70 και του '80 ήταν ο «Μπρούνο», ένας από τους πρωτομάστορες του όρου «greek καμάκι», ο οποίος με τον τραγικό θάνατό του έκλεισε ίσως το πιο σκανδαλιάρικο αλλά και αθώο ταυτόχρονα κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.
Πολύ πριν στον ελληνικό τουρισμό εμφανιστούν οι έννοιες του all inclucive και του εναλλακτικού τουρισμού, η Ρόδος, μαζί με μερικά ακόμη νησιά, ήταν το καλοκαιρινό καρουσέλ της Ευρώπης. Σακιδιοφόροι τουρίστες από κάθε γωνιά της γηραιάς ηπείρου αλλά και των ΗΠΑ συνέρρεαν ανά εκατοντάδες για να ζήσουν την μποέμικη ατμόσφαιρα της θερινής ανεμελιάς και της μαζικής κατάκτησης του «sea, sun and sex».


 Σε αυτό το βασίλειο της καλοκαιρινής απόλαυσης, ο Μπρούνο ήταν ένας από τους απόλυτους άρχοντες. Γνωρίζοντας λίγες λέξεις από τις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες, με ζηλευτή αυτοπεποίθηση και πάντα με την κατάλληλη ατάκα στα χείλη, ο Ηλίας Φανούρης ή Μπρούνο, όπως έγινε ευρύτερα γνωστός, έβγαινε καθημερινά προς άγρα τουριστριών.
Γερμανίδες, Ολλανδέζες, Σουηδέζες και γυναίκες από κάθε εθνικότητα γίνονταν αντικείμενο θαυμασμού και αθώου πειράγματος μέχρι η τουρίστρια να πέσει.
Γρήγορα ο Μπρούνο έγινε συνώνυμο του «greek καμάκι»: ένας νέος τύπος αρσενικού, προερχόμενου από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, με συγκεκριμένο κώδικα στο ντύσιμο και στην εκφορά των αγγλικών. Στόχος τους ήταν πάντα ένας: νεαρές, ξένες τουρίστριες στο κρεβάτι.
Ο ίδιος ο Μπρούνο στο ντοκυμαντέρ «Οι κολοσσοί του έρωτα» («Colossi of love») που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης του 2012 εξομολογείται ότι είχε κοιμηθεί με περίπου 4. 500 γυναίκες ενώ οι κατακτήσεις του είχαν φτάσει τις 6-7 γυναίκες ημερησίως.

«Για να αποκτήσεις μια γυναίκα έπρεπε να πεις και ένα ψέμα. Όχι σκληρό όμως, ωραίο», παραδεχόταν στο ίδιο ντοκιμαντέρ ο Μπρούνο, ο οποίος προκειμένο να είναι πιο πειστικός στο ρόλο του συνοδού είχε μάθει να χορεύει όλους τους ευρωπαϊκούς χορούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: