powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

«Τσεκούρι» μέχρι 40% σε επιδοτήσεις κτηνοτρόφων, παραδέχεται ο Κουκουλόπουλος



Απαντήσεις σχετικά με τις επιδοτήσεις κτηνοτρόφων προσπάθησε να δώσει στη βουλή, απαντώντας στο βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Νίκο Μωραΐτη, ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος.
«Σε σχέση με το άρθρο 68 για ενισχύσεις που έχουν να κάνουν με αιγοπρόβατα κάτι δεν θα έχει πάει καλά, κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Είναι ηλεκτρονική φέτος η καταγραφή και πιθανά κάποιο τέτοιο λάθος έχει γίνει, διότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και καταβάλλεται κανονικά. 
Έχει εντοπιστεί πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα, που ήταν γνωστό εκ των προτέρων στις υπηρεσίες πρέπει να σας πω, απ’ ό,τι διαπίστωσα στις λίγες μέρες που είμαι στο Υπουργείο, γιατί και εγώ ως Βουλευτής είχα θέσει το πρόβλημα.

Είναι μειωμένη στα βοοειδή η ενίσχυση. Περίπου στο 40% εμφανίζεται μεσοσταθμικά, γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται οι ποινές που αφαιρούνταν, τα προηγούμενα χρόνια σε κάποιον που έλεγε δέκα και είχε εφτά», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, για να συνεχίσει: «Έγινε η καταγραφή, άρα είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι. Δεν έχει την αφαίρεση, γιατί σε αυτούς που είχαν ποινή δεν δινόταν καθόλου η ενίσχυση του άρθρου 68 και έτσι ουσιαστικά κατανέμονταν σε λιγότερους παραγωγούς.
Σήμερα ανά ζωντανό η χρηματοδότηση δεν μειώθηκε, αλλά επειδή είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι, εμφανίζεται στον καθένα μειωμένη 32% με 40% η ενίσχυση αυτή του άρθρου 68».
«Πρέπει να τα δούμε εν πάση περιπτώσει αυτά τα ζητήματα, Όταν βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και περνάμε σε ένα άλλο σύστημα όπως αυτό της ηλεκτρονικής καταγραφής και απευθείας απόδοσης, εμφανίζονται τέτοια κραυγαλέα προβλήματα.
Προφανώς υπάρχει η διάθεση να λυθούν όλα αυτά τα θέματα, γιατί δεν εξαφανίστηκε ξαφνικά το ζωικό κεφάλαιο από έναν κτηνοτρόφο που έχει αιγοπρόβατα. Αυτό νομίζω το καταλαβαίνει και ο κοινός νους», κατέληξε ο κ. Κουκουλόπουλος.

ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: