powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Πέφτει» το Taxisnet από τις δηλώσεις με τις αλλαγές στο Ε9


Σε Γολγοθά για χιλιάδες φορολογουμένους, που καλούνται να συμπληρώσουν το Ε9 της φορολογικής δήλωσης με τα στοιχεία των ακινήτων τους (κτίρια, οικόπεδα, αγροτεμάχια), εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής του εντύπου μέσω του συστήματος Taxisnet.
Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται εξαιτίας της υπερφόρτωσης του Taxisnet προβληματίζουν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και, στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης, ζήτησε μέσω Twitter από τους φορολογουμένους να ξεκινήσουν την υποβολή του Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση.
Χαρακτηριστικά, τη Δευτέρα, για την ολοκλήρωση υποβολής δύο και μόνο δηλώσεων Ε9, έπρεπε κάποιος να αφιερώσει πέντε ώρες μπροστά στο σύστημα.
«Μην υποβάλετε δηλώσεις με αλλαγές αγροτεμαχίων μόνο, μέχρι και την Παρασκευή. Έτσι θα μπορέσετε να τελειώσετε γρηγορότερα την υποβολή» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Θεοχάρης.


Πάντως, η σχετική αναφορά του κ. Θεοχάρη δεν αφορά σε αγροτεμάχια που έχουν κτίσματα με ημιυπαίθριους ή όχι και τα οποία πουλήθηκαν ή μεταβιβάστηκαν το 2012, τα οποία θα πρέπει να δηλωθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε δύο διαφορετικές παρατάσεις για το Ε9, παρατείνοντας μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου την προθεσμία για τη συμπλήρωση του Ε9 για τα οικόπεδα και τα κτίσματα εντός σχεδίου. Για τα αγροτεμάχια η σχετική προθεσμία παρατάθηκε μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.
Πάντως, οι φοροτεχνικοί ζητούν και νέα παράταση των προθεσμιών, εξαιτίας ακριβώς των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στο Taxisnet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: