powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση και στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου


Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν  στην πάταξη του φαινομένου της λαθροδιακίνησης αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, τρία (3) άτομα για λαθραίο καπνό και (60) λαθρομετανάστες.
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το εικοσιτετράωρο από 07.00΄ώρα της 11-09-2013 έως την 07.00΄ ώρα της 12-09-2013, σε διάφορες περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, για την πάταξη του φαινομένου της λαθροδιακίνησης αλλοδαπών.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξορμήσεων, διατέθηκαν (98) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν (32) οχήματα.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τομείς:
Ελέγχθηκαν : 270 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν :  60 λαθρομετανάστες, κυρίως ασιατικής καταγωγής.
Επίσης, συνελήφθησαν:
Στην Εθνική Οδό Μαυροματίου – Ηγουμενίτσας, δύο (2) ημεδαποί διακινητές (ένας άνδρας και μία γυναίκα), οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, έναν λαθρομετανάστη (υπήκοο Αλβανίας).
Στην Περιφερειακή Ιωαννίνων, δύο οδηγοί (ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας) λεωφορείου Αλβανικών γραμμών καθώς μία 39χρονη υπήκοος Αλβανίας, επιβάτης του λεωφορείου, διότι διαπιστώθηκε να έχουν επιμελώς κρυμμένο μέσα σε κρύπτη στην καμπίνα του συνοδηγού έναν σάκο που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (7.500) γραμμαρίων.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: