powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών από εκκλησίες, που διαπράχθηκαν από δύο ημεδαπούς Ρομά, σε χωριά των Ιωαννίνων


Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί την 19-05-2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τέσσερις κλοπές από εκκλησίες και μία κλοπή φορτηγού αυτοκινήτου

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας και το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπών από εκκλησίες, σε χωριά των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 31 και 20 ετών), οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κλοπή χάλκινων αντικειμένων.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί την 19-05-2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τέσσερις κλοπές αντικειμένων από εκκλησίες και μία κλοπή φορτηγού αυτοκινήτου στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας και το Νεοχώρι Ιωαννίνων.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που ανέλαβε τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αξιολόγησε και αξιοποίησε όλα τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους και ταυτοποίησε την εμπλοκή των δυο συλληφθέντων και στις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων εκκλησιών. 
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες:
  • αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κάτω Ζάλογγο Ιωαννίνων, επτά χάλκινα μανουάλια, μία χάλκινη επτάφωτη λυχνία, ένα χάλκινο προδρομικό και δύο χάλκινα καζάνια.
  • αφαίρεσαν από το παρεκκλήσι της Παναγίας στο Φωτεινό Ιωαννίνων, τρία μπρούτζινα μανουάλια και τρία μπρούτζινα κηροπήγια.
  • αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Ράϊκο Ιωαννίνων, δύο μπρούτζινα μανουάλια.
  • αφαίρεσαν από το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Ράϊκο Ιωαννίνων, δύο μπρούτζινα μανουάλια και δύο μπρούτζινα κηροπήγια.
  • αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Περάτη Ιωαννίνων, ένα μπρούτζινο μανουάλι.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: