powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Έζησαν το όνειρο οι «Μέσι» του ΑΟ Γιάννινα!

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Γιαννίκος Δούσκας
Η Nova έδωσε την ευκαιρία στους πιτσιρικάδες του συλλόγου της Ηπείρου να βαδίσουν έστω και για μία μέρα στα χνάρια των θρύλων της ποδοσφαιρικής σχολής της Μπάρτσα.
Στο αθλητικό κέντρο «Ζοάν Γκαμπέρ», δίπλα ακριβώς στη φημισμένη «Λα Μασία», κάποτε μια χούφτα πιτσιρίκια εξασκήθηκε στην τέχνη του «τίκι-τάκα», με όνειρα για μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα. Μερικά χρόνια αργότερα, γι' αυτή την γενιά των νεαρών θα μιλούσε ολόκληρη η ποδοσφαιρική υφήλιος.
Λιονέλ Μέσι, Τσάβι Ερνάντες, Αντρές Ινιέστα είναι μερικοί από εκείνους τους ... μικρούς που έφεραν την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του διασυλλογικού ποδοσφαίρου και την Εθνική Ισπανίας στην πρώτη θέση του αθλήματος σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.
Σε αυτά τα «ιερά» ποδοσφαιρικά χώματα - ή για να ακριβολογούμε...«ιερό» γρασίδι- που κάποτε ξεδίπλωσαν για πρώτη φορά το ταλέντο τους οι παραπάνω αστέρες, είχαν την ευκαιρία σήμερα να πατήσουν και να ξεδιπλώσουν τα όνειρά τους οι παίκτες του ΑΟ Γιάννινα!
Μετά την εκπληκτική απήχηση που είχε μέσω διαδικτύου το βίντεο εκείνου του περίφημου γκολ με τις 20 πάσες ανάμεσα στους 11 παίκτες σε 59 δευτερόλεπτα,  οι «μπλαουγκράνα» προσκάλεσαν τους...ομοίους τους από την Ήπειρο για ένα ξεχωριστό φιλικό.
Η Nova έχει αποδείξει πολλάκις ότι πέρα από το ποδόσφαιρο των «μεγάλων» ενδιαφέρεται και για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προβολή θεμάτων των ακαδημιών ομάδων της Σούπερ Λίγκα και του πρωταθλήματος κάτω των 17 ετών. Έτσι, η Nova έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά του ΑΟ Γιάννινα να ζήσουν το όνειρο αναλαμβάνοντας τη χορηγία του ταξιδιού.
Κάπως έτσι ο ΑΟ Γιάννινα βρέθηκε λοιπόν σήμερα στη Βαρκελώνη και εκεί, στο γήπεδο νο. 9 του κέντρου «Ζοάν Γκαμπέρ», αντιμετώπισε το προπαιδικό τμήμα της Μπάρτσα, για παιδιά γεννημένα το 2000 και το 2001.
Το ματς ξεκίνησε ονειρικά για τους πιτσιρικάδες των Ιωαννίνων. Μόλις στο πέμπτο λεπτό, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με γκολ του Γαϊτανίδη, ωστόσο στη συνέχεια οι...μίνι «μπλαουγκράνα» έδειξαν την ανωτερότητά τους, κερδίζοντας με 8-1 σε ματς διάρκειας δύο 35λεπτων ημιχρόνων.
Η ... διεθνής ομάδα της Μπαρτσελόνα (εκτός από Καταλανούς έχει παίκτες από Κίνα, Κορέα και Γκάνα), έδειξε αν μη τι άλλο ότι σέβεται την ποδοσφαιρική κληρονομιά που έχει αφήσει ο Τσάβι και η παρέα του, εφαρμόζοντας άψογα τα διδάγματα του «τίκι-τάκα».
Παρ' όλο το σκορ όμως, ο ΑΟ Γιάννινα σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα έδειξε επίσης εξαιρετικά στοιχεία και πάλεψε το παιχνίδι, κάνοντας υπερήφανους όχι μόνο τους γονείς των παιδιών που συνόδευσαν την ομάδα στην Καταλωνία, αλλά και αρκετούς Έλληνες φοιτητές που έμαθαν για τη διεξαγωγή του φιλικού και έσπευσαν να δουν τα ...πατριωτάκια τους εν δράσει.
Ειδικά στο β' μέρος ο ΑΟ Γιάννινα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, έχοντας δύο δοκάρια σε μία φάση.
Αν υπήρχε όμως ένα παιχνίδι στο οποίο το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία, ήταν το σημερινό. Η εμπειρία ήταν αυτή που μετρούσε. Για τον ΑΟ Γιάννινα, το να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίζεται σε αυτά τα γήπεδα, ήταν σαν να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ!
Στο τέλος του αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων, σαν άψογοι μελλοντικοί επαγγελματίες αγκαλιάστηκαν, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και έγιναν ένα για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.
Που ξέρετε; Μπορεί σε μερικά χρόνια κοιτώντας αυτά τα παιδικά πρόσωπα να αναγνωρίζουμε τα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου...
BARCELONA: Joan Noguera, Arnau Vilamitjana, Marco Vila, Eric Garcia, Sergi Rosanas, Guillermo Amor, Ivan Bravo, Ansumane Fati, Nil Fabrego, Takefusa Kubo, Adria Altimira,
Έπαιξαν και οι: Arnau Tenas, Gerard Lopez, Nil Garido, Julian, Jose Martineg, Antonio Roca, Ian larlo Poveda
Α.Ο. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λ. Παπαδόπουλος, Λ. Δαβής, Δ. Ελευθερίου, Θ. Τζανίδης, Γ. Παπαρούνας, Γ. Βρακάς, Κ. Παπαδόπουλος, Α. Μπελά, Α. Γαϊτανίδης, Γ. Γώγος, Α. Ζιάι,
Έπαιξαν και οι: Β. Καραμποΐκης, Ι. Μιλάι, Α. Μπαμπούλιας, Κ. Τσόλης, Κ. Γιωτάκης, Ν. Ρίζος, Α. Παππάς, Γ. Βουκουβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: