powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η Περιφέρειας Ηπείρου προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα της Πέμπτης 21 έως την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
 
Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 21-03-2013 θα έχουμε έντονες καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 22-03-2013.
Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

***** 
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν ακόμα και τα 10 μποφόρ προβλέπει το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αναμένονται και ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους που θα πνέουν 8 με 10 μποφόρ και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
 Πιο συγκεκριμένα :
1. Οι νότιοι άνεμοι από το απόγευμα της Πέμπτης θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.
2. Από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής σε όλες τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: