powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Παλιοί και νέοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο

Ποιοι διεκδικούν την ψήφο στις εκλογές της 6ης Μαΐου

Δύσκολοι καιροί για τα κόμματα, δύσκολοι για την πολιτική. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών στην Ήπειρο. Πιο αδύναμα από ποτέ. Απόρροια όχι μόνο της κρίσης που διέρχεται το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και της απαξίωσης που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή του τόπου.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η...ανανέωση γίνεται με παλιά υλικά! Με στελέχη δηλαδή που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική σκηνή, κυρίως στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι νέες οι υποψηφιότητες του Μιχάλη Κασσή και του Μάκη Χατζηεφραιμίδη στο Νομό Ιωαννίνων αλλά πρόκειται για δύο ανθρώπους που ήταν δυναμικά παρόντες επί σειρά ετών και άφησαν τη σφραγίδα τους στην αυτοδιοικητική ζωή της περιοχής.
Λίγα λοιπόν τα νέα πρόσωπα, ανίσχυρες οι γυναικείες υποψηφιότητες, γεγονός που θα πρέπει να κάνει πολλούς να ξανασκεφτούν την ποσόστωση, ψηφοδέλτια που αποτυπώνουν την κρίση του πολιτικού συστήματος.
Η δικηγόρος Χριστίνα Σπάκα ήταν το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Άρτας. Όμως φαίνεται ότι προκύπτει σοβαρή εμπλοκή καθώς η ίδια λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια.
Επίσης νέα πρόσωπα είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου θανάσης Ντερέκας και ο δημόσιος υπάλληλος Δημήτρης Χαμπίπης.
Στο Νομό Πρέβεζας, εκ των πραγμάτων το ενδιαφέρον μονοπωλεί η υποψηφιότητα του πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου. Αποσύρθηκε από τα κοινά την ώρα που έκρινε κατάλληλη και επανέρχεται δυναμικά στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ο Περικλής Βασιλάκης, πρώην διεθνής διαιτητής και συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2009, οι οποίες όμως ήταν υπόθεση για έναν, τον Βαγγέλη Παπαχρήστο.
Ο Δημήτρης Κατσιπανέλης, πολλά χρόνια δημοσιογράφος και εκδότης, αντιδήμαρχος στην Πρέβεζα, είναι νέο αίμα στο ψηφοδέλτιο, το οποίο συμπληρώνει η εκπαιδευτικός Αγνή Σμπόνια 26 χρονών.
Είναι η νεότερη εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος και παράλληλα Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, είναι και το Νεότερο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και εκλεγμένη στην Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας του.
Μια από τις νεότερες υποψήφιες συναντάται και στο Νομό Θεσπρωτίας.
Η 26χρονη Δήμητρα Κολιογιάννη, με καταγωγή από το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας, εκπροσωπεί τη νεολαία και δίνει το... άρωμα γυναίκας στο ψηφοδέλτιο!
Η κ. Κολιογιάννη, δικηγόρος Αθηνών, σπούδασε νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ήταν συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Έχει διατελέσει μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης Ηγουμενίτσας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και είναι μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Η Πέρση Ντούλια, κόρη του Ορέστη, είναι το νέο και το νεότερο πρόσωπο του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων. Είναι βιβλιοθηκονόμος κι εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Το δεύτερο νέο πρόσωπο είναι ο Δημήτρης Φίλης, Πρόεδρος στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Γεννήθηκε στην Κληματιά Ιωαννίνων το 1963. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Η θητεία του στο Οικονομικό Επιμελητήριο είναι πετυχημένη κατά κοινή ομολογία και σίγουρα ένας οικονομολόγος έχει κάτι να πει στις σημερινές συνθήκες.
Η Μαργαρίτα Κιτσανού, γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, διατέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος ενώ υπήρξε υποψήφια βουλευτής και στο παρελθόν.
Μιχάλης Κασσής και Μάκης Χατζηεφραιμίδης, μετρούν πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιφερειακοί σύμβουλοι, δοκιμάζουν τώρα τις δυνάμεις τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Το ψηφοδέλτιο στο Νομό συμπληρώνουν οι δύο βουλευτές. Μιχάλης Παντούλας που μετρά ήδη πολλά χρόνια στο κοινοβούλιο και Θανάσης Οικονόμου που μετρά μόλις δυόμισι χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: