powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Εξαντλούνται τα περιθώρια για τις τιμές γάλακτος

Περιθώριο μίας εβδομάδας δίνουν οι κτηνοτρόφοι στο διοικητικό συμβούλιο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ για την ανακοίνωση των τιμών γάλακτος για τη νέα γαλακτοκομική σεζόν.
Οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Ηπείρου συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι με τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας και ζήτησαν την άμεση ανακοίνωση τιμών, σε τέτοιο ύψος που να στηρίζει τους παραγωγούς και την τοπική κτηνοτροφία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκαν με σαφήνεια τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και διαφάνηκε η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας των προβλημάτων στην ελληνική κτηνοτροφία.
Όπως σημείωσε, το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύτηκε πως σε μια εβδομάδα θα ανακοινώσει την απόφασή του. Οι παραγωγοί είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν, συμπλήρωσε. «Θα πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να αντιδράσουμε κατά τέτοιο τρόπο που πραγματικά να δείξουμε πως πρέπει να λειτουργήσει η βιομηχανία προς όφελος των κτηνοτρόφων και της περιοχής», υπογράμμισε.
Ο κ. Τζίμας τόνισε πως σε περίπτωση που οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου δεν είναι προς όφελος της τοπικής κτηνοτροφίας, που έχει αυξημένες ανάγκες εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής, «μάλλον δεν θα δουν ξανά την πόρτα αυτής της εταιρείας».


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: