powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Σε αναζήτηση συμμάχων για Αρχαιολογικό Μουσείο Δωδώνης

 


Τη διάθεσή του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τον δήμο Δωδώνης, εξέφρασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς σε συνάντησή του με τον δήμαρχο και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα γύρω από τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου.

Ηπειρωτικός Αγών26/03/2021 17:45

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αμυράς σε παρεμβάσεις όπως η αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων, η ανάδειξη πολιτιστικών και τουριστικών διαδρομών, και οι δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας, για τις οποίες αναζητούνται και εκτιμάται πως μπορεί να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία, με τον υφυπουργό να δηλώνει πως δύναται να συμβάλει για την εξεύρεση χρηματοδότησης προτεινόμενων από τον δήμο Δωδώνης έργων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντακαλέτσης επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, στον οποίο έγινε η συνάντηση και υπήρξε και η ευκαιρία για μια σύντομη περιήγηση, μετά το πρόσφατο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Συγκεκριμένα, ζήτησε τη συνδρομή του υφυπουργού για την ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου, κάτι που αποτελεί πάγιο και χρόνιο αίτημα του δήμου Δωδώνης, και για την προώθηση της ώριμης μελέτης αναβάθμισης των εισόδων των κοινοτήτων Μαντείου και Δωδώνης. Επίσης, έθεσε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών εκμίσθωσης του κυλικείου του αρχαιολογικού χώρου, για όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, και για την πρόσληψη προσωπικού για τη λειτουργία του πωλητηρίου.

Τέλος, ο κ. Ντακαλέτσης επικαιροποίησε τις προτάσεις της ΠΕΔ Ηπείρου για τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών στην αδειοδότηση των ΑΠΕ και τη μη έγκριση αδειών για αιολικά πάρκα σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων. Ζήτησε, τέλος, τη συμβολή του κ. Αμυρά για την αποτροπή εγκατάστασης των μονάδων βιορευστών στα όρια της κοινότητας Κωστάνιανης.

ΠΗΓΗ: https://www.agon.gr/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: