powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ: «Η διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, συνδεδεμένη με την οικονομία του τουρισμού του περιβάλλοντος και του πολιτισμού»


Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εκφράζει ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα κ. Σταύρος Μπένος σε πρόσφατο άρθρο του, επιχειρώντας να συνδέσει την ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την χώρα με την πραγματική ζωή και την τοπική οικονομία.
Ως σημείο αναφοράς για την επίτευξη του στόχου αυτού ο κ. Μπένος αναφέρει την πολιτιστική διαδρομή με επίκεντρο τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου η οποία συνδέει την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων αυτών με την οικονομία του τουρισμού του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. 

«Η πρόταση του Διαζώματος αφορά την οργάνωση σε ένα πρώτο πιλοτικό στάδιο μιας πολιτιστικής διαδρομής, με συνεκτικό στοιχείο τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης της Ηπείρου, με σκοπό αυτή να λειτουργήσει ως πρότυπο και για αντίστοιχες διαδρομές σε άλλες περιοχές της χώρας» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα, επισημαίνοντας ότι η πρόταση αυτή «γονιμοποιεί» τα μνημεία με ότι παράγουν οι άνθρωποι σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων τους. Να θυμίσουμε ότι οι ανοιχτές προσκλήσεις για το πρόγραμμα της
Πολιτιστικής Διαδρομής συνολικού προϋπολογισμού 37.302.000 ευρώ που περιλαμβάνει 37 έργα και δράσεις 37 δόθηκαν στη δημοσιότητα το Δεκέμβριο του 2013, ενώ στην τελευταία του επίσκεψη στην Πρέβεζα ο κ. Μπένος είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την υλοποίηση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: