powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Σε ισχύ τα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών



Σε σχετική πυροσβεστική διάταξη που έχει υπογράψει ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, πύραρχος κ. Βασίλης Χαβέλας έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις
Επιτρέπεται για το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 30η Απριλίου, το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο χωρίς την έκδοση άδειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Από την 1η Μαΐου μέχρι και 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, το άναμμα φωτιάς για λόγους εστίασης επιτρέπεται μόνο μέσα σε οργανωμένους χώρους, όπως κάμπινγκ και εφόσον προηγείται καθαρισμός της βλάστησης τουλάχιστον σε ακτίνα 10 μέτρων από την εστία.
Μέχρι την 30η Ιουνίου καθώς και τον Οκτώβριο για την καύση αγροτικών εκτάσεων – και μόνο τις πρωινές ώρες- απαιτείται άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στην ίδια Πυροσβεστική διάταξη υπάρχουν ρητές αναφορές για απαγορεύσεις που αφορούν την καύση απορριμμάτων, τη φύλαξη των εύφλεκτων υλών ή άχρηστων ειδών στην ύπαιθρο, τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τη λειτουργία ανθρακοκαμίνων, το κάπνισμα μελισσών κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια: