powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Στο γραφικό Δολό Πωγωνίου ο Κώστας Καραμανλής με φίλους του


Πεζοπορία σε πέντε παραμεθόρια χωριά

Στο αγαπημένο του Δολό Πωγωνίου, φιλοξενούμενος στο Αγροτουριστικό συγκρότημα του Χριστόφορου Κωσταρά, βρίσκεται οικογενειακώς ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με την ευκαιρία και του εορταστικού τριήμερου του Αγίου Πνεύματος. Στην παρέα του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται οι οικογένειες του Λευτέρη Ζαγορίτη, του πρώην υπουργού Γιάννη Βαληνάκη και τριών - τεσσάρων στενών φίλων της οικογένειας.
Ο πρώην πρωθυπουργός με τα παιδιά του έφτασε στο κτήμα Κωσταρά την Πέμπτη το απόγευμα, ενώ χθες προστέθηκαν στην παρέα, η σύζυγός του και οι υπόλοιποι. Από χθες το πρωί ξεκίνησε τις καθιερωμένες βόλτες του, αρχίζοντας από τους κήπους του ξενώνα και στη συνέχεια  παρέα με τον  Χριστόφορο Κωσταρά, έκανε  πεζοπορία από τους  Ποντικάτες προς Αργυροχώρι, Χρυσόδουλη Μαυρόπουλο και Ζάβροχο, από όπου ο κάμπος της Δερόπολης Βορείου Ηπείρου φαντάζει πανοραμικά.
Ανάλογες πορείες, σε γνωστά και άγνωστα μέρη και βεβαίως στη γραφική χαράδρα Κουβαρά (ένα από τα 200 σημεία χαρακτηρισμένα ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους),  αναμένεται να κάνει η παρέα του πρώην πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες  παραμονής της στο Δολό.    Ο  κ. Κ. Καραμανλής αναμένεται ενδιαμέσα να έχει ελάχιστες συναντήσεις με φίλους του από την Ήπειρο, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας και ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Αναστάσιος Παπασταύρος.
Στο Ζαγόρι
Ο πρώην Πρωθυπουργός, βρίσκεται στο Νομό Ιωαννίνων από το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης και για δύο μέρες ήταν φιλοξενούμενος του Λευτέρη Ζαγορίτη στο Κουκούλι Ζαγορίου. Κατά την εκεί διαμονή του, είχε τη δυνατότητα να διασχίσει τη χαράδρα του Βίκου, να επισκεφθεί τη Σαρακατσάνικη στάνη και άλλα χωριά του Ζαγορίου, των οποίων οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν θερμά.  Το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Σκαμνέλι  συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων κ. Ανδρέα Παπιγκιώτη και τον πρώην Δήμαρχο Τύμφης κ. Γιώργο Σουκουβέλο και παράλληλα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ζαγορίσιες πίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: