powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεσμεύτηκε ότι … «Θα επανεξετάσει το νόμιμο της διαδικασίας»

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της «ΔΩΔΩΝΗ»

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, κ. Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί επίσκεψη στα Γιάννενα, όπου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και είχε συνάντηση με τους Ηπειρώτες γαλακτοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας.
Μετά την συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην περίπτωση της "Δωδώνης", πρόκειται για ένα πρότυπο συνεταιριστικής επιχείρησης που κράτησε σε δύσκολες στιγμές όρθια μια ολόκληρη περιφέρεια και κατάφερε, να δώσει τη δυνατότητα εργασίας σε χιλιάδες παραγωγούς.

«Πουλάνε τη "Δωδώνη" γιατί έχουν μίσος απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή υγιούς συνεργατικότητας και συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας και δεν θέλουν να υπάρχει στη χώρα ένα θετικό μοντέλο συνεταιρισμού γιατί έχουν σκοπό να λεηλατήσουν όλες τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων για να πλιατσικολογήσουν».
«Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο να δίνουν αυτή την βιομηχανία για ψίχουλα ενώ την ίδια ώρα δεν φορολογούν το μεγάλο κεφάλαιο, όσους έβγαλαν τα χρήματά τους έξω από τη χώρα και τους μεγαλοκαναλάρχες που σας έχουν φιμώσει» πρόσθεσε.
«Μια κερδοφόρα επιχείρηση τουλάχιστον τα τελευταία 26 χρόνια που σήμερα ξεπουλιέται σε έναν εκ των οφειλετών της και αυτό είναι ένα σκάνδαλο». «…Εμείς είμαστε εδώ, -συνέχισε-, για να αναδείξουμε όχι μόνο το ότι δεν μπορεί κάποιοι να εκποιούν περιουσία και τα εργαλεία ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών, αλλά, ταυτόχρονα, για να δεσμευτούμε απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα επανεξετάσουμε το νόμιμο της διαδικασίας μεταφοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιώτες, αλλά και θα αντιγράψουμε αυτό το πετυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».
«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρότυπο συνεταιριστικής επιχείρησης που κράτησε σε δύσκολες στιγμές όρθια μια ολόκληρη περιφέρεια, ένωσε χιλιάδες κτηνοτρόφους, κατάφερε να δώσει τη δυνατότητα εργασίας σε χιλιάδες παραγωγούς και ταυτόχρονα να δώσει πνοή στην τοπική κοινωνία.
Μια κερδοφόρα επιχείρηση τουλάχιστον τα τελευταία 26 χρόνια που σήμερα ξεπουλιέται σε έναν εκ των οφειλετών της και αυτό είναι ένα σκάνδαλο.
Εμείς είμαστε εδώ, για να αναδείξουμε όχι μόνο το ότι δεν μπορεί κάποιοι να εκποιούν περιουσία και τα εργαλεία ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών, αλλά, ταυτόχρονα, για να δεσμευτούμε απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα επανεξετάσουμε το νόμιμο της διαδικασίας μεταφοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιώτες, αλλά και θα αντιγράψουμε αυτό το πετυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: