powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σχέδιο δράσης για δημιουργία στην Π.Ε. Άρτας, 120 νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η πράξη «Ένα τοπικό σχέδιο δράσης για την εκκίνηση επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας» (Δράση «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας).

Στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ενσωμάτωσης στην τοπική αγορά εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας 120 Ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, Νέων Επιστημόνων και Αγροτών.
Επιδιώκεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα με νέες γεωργικές καλλιέργειες (φαρμακευτικά φυτά, μανιτάρια κλπ), στη μελισσοκομία, στην μεταποίηση και εμπορεία πτηνο-κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων αλιείας.
Από το σύνολο των ωφελουμένων το 22,2% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, το 44,4 % θα είναι γυναίκες, το 33,3% θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός και το 33,3% θα συστήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις.
Συντονιστής εταίρος για την υλοποίηση της πράξης είναι η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου- Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.ΟΤΑ).
Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 490.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: