powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Δήμος Δωδώνης: Συνάντηση Χρ. Ντακαλέτση με Γ. Αμυρά

Απόλυτα παραγωγική για το Δήμο Δωδώνης υπήρξε η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, στο Δημαρχείο, στην Αγία Κυριακή Θεριακησίου.

Θέματα περιβάλλοντος για το Δήμο Δωδώνης είχαν προτεραιότητα στη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών και μία από τις σημαντικές προς άμεση υλοποίηση αποφάσεις, ήταν να προχωρήσει η υλοποίηση ενός σύγχρονου Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, στο Δημοτικό Σχολείο του Σιστρουνίου. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι σχετικές προσκλήσεις για την επιλογή του αναδόχου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαμόρφωση των εγκαταστάσεων.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Σιστρουνίου θα κάνει ευρεία χρήση ψηφιακών μέσων και νέων τεχνολογικών εργαλείων διασύνδεσής του με αντίστοιχα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στόχος είναι η ανάδειξη του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής, με έμφαση στη διατήρηση και την προστασία της βιοποικιλότητας, ως φυσικής ασπίδας έναντι της κλιματικής κρίσης.

Άμεσα η διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής) θα επισκεφθεί το Σιστρούνι, ώστε παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά να υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμαρχο Δωδώνης κ. Ντακαλέτση.

Εν τω μεταξύ, τη συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου Δωδώνης και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος απασχόλησε μεταξύ των άλλων και η αξιοποίηση συγκεκριμένων παρεχόμενων χρηματοδοτικών ευκαιριών του Ταμείου Ανάκαμψης που βρίσκονται υπό την εποπτεία του κ. Αμυρά, προς όφελος των Δήμων της περιοχής, πεδίο στο οποίο θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και συγκεκριμένες ανακοινώσεις εν καιρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: